6 tips til effektive køle- og frysehuse

En af de primære udfordringer i kolde omgivelser er at opretholde den rigtige temperatur for de opbevarede produkter og samtidig at holde omkostningerne nede. Og dette skal gøres, uden at driften af truckene bliver forringet. Andre udfordringer kan være optimering af batterikapacitet, minimering af spild samt problemer med kondens. For at løse disse generelle problemer har vi samlet nogle tips til optimering af driften.

1. Brug det rigtige udstyr

Pålideligt, hurtigt og manøvredygtigt materialehåndteringsudstyr giver et jævnt vareflow, så de friske varer ikke fordærves. Materialehåndtering i køle- og frysehuse er meget krævende, og temperaturer under frysepunktet kan påvirke dine truck. Vi anbefaler derfor brug af specifikke truck med specialudstyr (frysehusolie, aksler i rustfrit stål osv.) i frysehuse for at undgå nedbrud og for høje reparationsomkostninger. Endvidere kan medarbejderne gennem en kontrol før brug sikre sig, at udstyret er klar til opgaven, så der ikke spildes dyrebar tid i frysehuset. 

2. Udnyt pladsen

Plads er dyrt i køle- og frysehuse. Derfor skal du optimere pladsudnyttelsen og opbevaringen. Det kan du gøre ved at vælge lagrings-løsninger, der udnytter volumen på dit lager bedst muligt. Eksempelvis optimerer automatiserede shuttles pladsudnyttelsen, med høj kapacitet og et minimalt antal medarbejdere i frysehuset.

3. Overvej nye energiløsninger

Vidste du, at lithium-ion batterier nærmest ikke taber effekten i frysehuse, og at de har en energieffektivitet, som er næsten 30% højere end blysyrebatteriers? Dette giver lang driftstid, og kombineret med muligheden for at oplade løbende inde i frysehuset takket være vores løsning med batterivarmer, gør det truckene i stand til at køre med konstant høj ydelse i hele arbejdstiden.

4. Sørg for et komfortabelt arbejdsmiljø

Ud over hensigtsmæssig beklædning øges produktiviteten også med pålideligt udstyr med intuitiv betjening. Reachtruck med opvarmet kabine kan f.eks. være med til øge medarbejdernes sundhed og sikkerhed. De ekstra omkostninger til opvarmede kabiner tjenes hurtigt ind igen, da produktiviteten forbliver høj i hele arbejdstiden på grund af medarbejdernes øgede komfort og de færre pauser (der holdes almindeligvis flere pauser i kolde områder, hvilket typisk giver et produktionstab på 10–15%).

5. Overvej automatiske AGV løsninger til gentagne opgaver

En simpel måde at reducere antallet af medarbejdere i kolde områder er at automatisere visse processer. Brug af automatiserede AGV lagertruck til palletransport eller oplagring kan indfases trinvist. Medarbejderne kan i stedet udføre andre opgaver, hvor de ikke udsættes for de barske arbejdsbetingelser.

6. Rettidig vedligeholdelse

Arbejdet i kolde og våde omgivelser belaster dine truck betydeligt. Adgang til kompetente serviceteknikere og originale reservedele er vigtigt for at holde din virksomhed i gang døgnet rundt. Med vores intelligente truck hjælper vi dig med dette, med brug af data via telematik, som effektiviserer vedligeholdelsen af dine gaffeltruck. Vi anbefaler altid, at du får lavet en serviceplan, især ved arbejde med gaffeltruck under krævende betingelser såsom i frysehuse.

LÆS MERE OM LØSNINGER TIL KØLE- OG FRYSEHUSE
Illustration af ur i forgrunden og en truck i baggrunden

Toyota Service Concept

Vores engagement i service udtrykkes i Toyota Service Concept, en struktureret tilgang til optimering af vores service.

Fører bruger BT Optio til ordreplukning

Vores produktserie

Tag et kig på vores komplette udvalg af gaffeltruck, inklusive reachtruck, palletruck og plukketruck.

Truck til leje på hylder i varehus

Lej din truck

Har du brug for en truck med det samme, i en kortere eller længere periode, og leder du efter en omkostningsbesparende løsning?  Vi tilbyder forskellige muligheder for leje alt efter dit behov.

Sikker kørsel med gaffeltruck

Sikkerhed er altid i højsædet hos Toyota. Det betyder at vores gaffeltruck designes med fokus på sikkerhed og ergonomi. Yderligere har vi stort fokus på sikkerheden der hvor truckene kører. Medarbejder, reoler og inventar skal sikres mod ulykker.

Læs mere her>

Fjern alle