Logiconomi forum 2019 foredrag

Logiconomi Forum: stilstand er ikke en mulighed

Logiconomi Forum, som Toyota afholdt sammen med virksomheder, som Microsoft, Vanderlande, Toyota Motor Europe, Ericsson, Bosch og Eneo blev afsluttet i sidste uge. Her fik Senior Logistic Managers fra en række store europæiske virkosmheder en enestående mulighed for at få indblik og viden om de nyeste teknologier samt muligheden for at diskutere specifikke emner med eksperter inden for forskellige områder som Automatisering, Mobilitet, Lean, IoT, 5G og Energi.

“Når vi hører, hvad kunderne har sagt inden for de sidste to år, har vi kunnet konstatere, at hastigheden i forandringer inden for logistikbranchen har givet alvorlige udfordringer. Vi kunne se behovet for en ny type event med dybdegående information og rådgivning om de mange ny muligheder” forklarer Matthias Fischer, President og CEO hos Toyota Material Handling Europe. “Men vi var også klar over, at dette ville kræve en fælles tilgang med deltagelse af andre virksomheder med specialviden, så vi var rigtig glade for at kunne arbejde sammen med vores partnere om at arrangere dette event.” På Logiconomi Forum kunne man også få ekspertrådgivning fra EcoVadis, en førende virksomhed inden for bæredygtighed.

‘Inden for logistik er stilstand ikke en mulighed’ var emnet på Logiconomi Forum, og dette udtrykker, hvor hurtigt tingene ændrer sig i håndteringsprocesserne, samt det forhold, at for mange virksomheder kan effektiviteten af deres logistiksystem være af afgørende betydning for succes eller fiasko på markedet.

Et andet primært fokusområde var lean-tankegang, hvilket i den grad er kernen i Toyotas egen tilgang til fremstilling samt alle andre aspekter ved virksomheden. ‘Vi tilstræber Zero Muda, hvilket betyder nul spild, og vi tror på, at vores kunder stræber efter det samme. Vi ved også, at i moderne logistiksystemer kan rettidighed ikke bare spare omkostninger gennem eliminering af spild – det kan også give konkurrencefordele,” fortsætter Matthias Fischer.

For yderligere information:

Søren Vester Rasmussen 
Head of Sustainability, Business Consultancy Telematics
E-mail: soren.vester@dk.toyota-industries.eu
Tlf.: +45 20683007

Logiconomi Forum havde et meget usædvanligt format, med fuld fokus på at informere og bistå deltagerne på en praktisk og detaljeret måde. Hver deltager fik mulighed for at anføre specifikke spørgsmål og interesseområder, med mulighed for at planlægge en-til-en møder med en relevant ekspert inden for området.

Præsentationerne var primært opbygget omkring korte tekniske briefinger, med fokus på enkel kommunikation og praktisk vejledning i, hvordan man tilpasser teknologier inden for forskellige logistiske områder. Dette blev fulgt op med fysiske demonstrationer, herunder brug af maskinindlæring, hvilket muliggør opsætning af autonome køretøjer før ibrugtagning, med mulighed for problemfri implementering sideløbende med eksisterende processer.

Fjern alle