Ny salgschef for Kalmar truck

Kalmar i Danmark forhandles af Toyota Material Handling. Her er Steen Petersen, der er ny salgschef, klar til at erobre nye markedsandele i Heavy Duty segmentet. Ud over havne og den tunge industri kommer logistikbranchen i fremtiden også til at nyde godt af specielt Kalmars elektriske løsninger.
Steen Petersen Toyota

Steen har været 23 år i Toyota i flere forskellige salgsrelaterede stillinger, og den nye stilling for et par måneder siden. Han er nu klar til at prøve kræfter de de helt store maskiner.

Toyotas program stopper ved gaffeltruck med en kapacitet på otte tons både hvad el- og dieseltruck angår. Har vores kunder brug for større maskiner med flere kræfter tilbyder vi løsninger med produkterne i Kalmars brede sortiment, siger Steen Petersen.

Han glæder sig da også til at komme rigtigt i gang med arbejdet med de store maskiner.

Ring til Steen Petersen 21 28 82 97
Kalmar eltruck

Stor interesse for store eldrevne maskiner

Der har hidtil været størst fokus på levering af udstyr til havne, hvor både terminaltraktorer, reachstackers og Straddle Carriers er blandt kerneprodukterne. Kalmars sortiment består derudover af kraner og hejseudstyr, og af gaffeltruck med kapacitet på op til 72 tons.

Steen Petersen ser dog store muligheder for at udvide indsatsen, så man bliver synlig på større områder af det totale marked. Ud over den målrettede indsats over for havnene mener han nemlig, at det giver rigtig god mening at rette meget større opmærksomhed på levering af løsninger til industrien.

Der er stort fokus på miljø og dermed på anvendelsen af elektriske gaffeltruck i både produktionsindustrien og i logistikindustrien. Vi har flere kunder blandt stålgrossister, betonvarefabrikanter og vindmølleproducenter, som er begyndt omstillingen fra diesel- og gastruck til eltruck. Og i det hele taget er rigtig mange aktører i dag interesserede i Kalmars store eldrevne maskiner, fordi kapaciteten bliver større og større.

Spændende nyheder i 2020

Som Steen Petersen kommer ind på, er Kalmar i stand til at imødekomme kravene om bæredygtigt udstyr, der ikke går på kompromis med kvaliteten. I løbet af 2020 og 21 producerer Kalmar elektriske maskiner i alle sine produktkategorier. Kunder i alle segmenter kan dermed være sikre på, at de også får andel i de miljømæssige fordele som brug af elektrisk udstyr giver.

For konventionelle gaffeltrucks vedkommende har man allerede nu elektriske modeller med kapacitet på 18 tons.

Ud over at vi på den måde efterkommer kundernes efterspørgsel på udstyr med grøn energi, bliver det også muligt for brugerne at reducere driftomkostningerne til materiellet. Både hvad energiforbrug og service angår. Specielt i industrien og også i logistikvirksomheder er der store gevinser at hente, forklarer Steen Petersen.

De diesel- og gastruck man traditionelt benytter her har nemlig mange tomgangstimer i forbindelse med ventetid, når man losser og laster komponenter og varer.

Det betyder, at man udleder masser af CO2 og forbruger brændstof selv når maskinerne ikke udfører arbejde. Det slipper man for med de elektriske maskiner, som stort set kun forbruger energi, når de kører og håndterer varer. Ud over at man sænker energiforbruget, slider man også mindre på maskinernes motordele. Og det betyder mindre vedligehold og færre serviceudgifter for virksomhederne, siger Steen Petersen.

Kalmar terminaltraktor T2

Terminaltrækkere gør lagervirksomheder fleksible

Som nævnt peger han på, at logstikindustrien er et af de områder der hvor Kalmars produkter kan gøre en forskel. Intern varehåndtering af meget tunge emner kan man klare med de store elektriske Kalmar gaffeltruck. Et andet område der er i vækst, er logistik- og industrivirksomhedernes oplagring af læssede trailere.  

For at blive mere fleksible og effektive ønsker mange logistikvirksomheder at skabe et lager af forsendelsesvarer i de læssede trailere på udearealerne. Venter man på at pakke bilerne til vognmanden kommer med trækkeren og henter dem optager varerne plads i forsendelsesområdet samtidig med, at man risikerer, at der er ventetid for at komme til ved ramperne. Pakker man traileren og lader den stå ved porten optager man plads der. Derfor er mange logistikvirksomhder og distributionscentre interesserede i at pakke trailerne så hurtigt som muligt og få dem af vejen. Det er her Kalmars elektriske terminaltrækkere kommer ind i billedet. Har man sådan en, trækker man nemt og hurtigt trailerne væk fra portene og ramperne og stiller dem klar til afhentning i et dedikeret område. Så kan vognmænd og chauffører bedre planlægge og afhente trailerne, når det passer i deres kram. Det er en tendens vi ser vokse markant i både USA og Canada. Og den er altså på vej til Europa. Derfor ønsker vi at øge indsatsen med Kalmarprodukter i dette område også, siger Steen Petersen, der ser frem til de mange spændende projekter. 

Fjern alle