Vi bruger Cookies på www.toyota-forklifts.dk, blandt andet for at forbedre din oplevelse på sitet. OK

6 tips til effektive køle- og frysehuse

En af de primære udfordringer i kolde omgivelser er at opretholde den rigtige temperatur for de opbevarede produkter og samtidig at holde omkostningerne nede. Og dette skal gøres, uden at driften af truckene bliver forringet. Andre udfordringer kan være optimering af batterikapacitet, minimering af spild samt problemer med kondens. For at løse disse generelle problemer har vi samlet nogle tips til optimering af driften.

1. Brug det rigtige udstyr

Pålideligt, hurtigt og manøvredygtigt materialehåndteringsudstyr giver et jævnt vareflow, så de friske varer ikke fordærves. Materialehåndtering i køle- og frysehuse er meget krævende, og temperaturer under frysepunktet kan påvirke dine truck. Vi anbefaler derfor brug af specifikke truck med specialudstyr (frysehusolie, aksler i rustfrit stål osv.) i frysehuse for at undgå nedbrud og for høje reparationsomkostninger. Endvidere kan medarbejderne gennem en kontrol før brug sikre sig, at udstyret er klar til opgaven, så der ikke spildes dyrebar tid i frysehuset. 

2. Udnyt pladsen

Plads er dyrt i køle- og frysehuse. Derfor skal du optimere pladsudnyttelsen og opbevaringen. Det kan du gøre ved at vælge lagrings-løsninger, der udnytter volumen på dit lager bedst muligt. Eksempelvis optimerer automatiserede shuttles pladsudnyttelsen, med høj kapacitet og et minimalt antal medarbejdere i frysehuset.

3. Overvej nye energiløsninger

Vidste du, at lithium-ion batterier nærmest ikke taber effekten i frysehuse, og at de har en energieffektivitet, som er næsten 30% højere end blysyrebatteriers? Dette giver lang driftstid, og kombineret med muligheden for at oplade løbende inde i frysehuset takket være vores løsning med batterivarmer, gør det truckene i stand til at køre med konstant høj ydelse i hele arbejdstiden.

LÆS MERE OM LØSNINGER TIL KØLE- OG FRYSEHUSE

4. Sørg for et komfortabelt arbejdsmiljø

Ud over hensigtsmæssig beklædning øges produktiviteten også med pålideligt udstyr med intuitiv betjening. Reachtruck med opvarmet kabine kan f.eks. være med til øge medarbejdernes sundhed og sikkerhed. De ekstra omkostninger til opvarmede kabiner tjenes hurtigt ind igen, da produktiviteten forbliver høj i hele arbejdstiden på grund af medarbejdernes øgede komfort og de færre pauser (der holdes almindeligvis flere pauser i kolde områder, hvilket typisk giver et produktionstab på 10–15%).

5. Overvej automatiske AGV løsninger til gentagne opgaver

En simpel måde at reducere antallet af medarbejdere i kolde områder er at automatisere visse processer. Brug af automatiserede AGV lagertruck til palletransport eller oplagring kan indfases trinvist. Medarbejderne kan i stedet udføre andre opgaver, hvor de ikke udsættes for de barske arbejdsbetingelser.

6. Rettidig vedligeholdelse

Arbejdet i kolde og våde omgivelser belaster dine truck betydeligt. Adgang til kompetente serviceteknikere og originale reservedele er vigtigt for at holde din virksomhed i gang døgnet rundt. Med vores intelligente truck hjælper vi dig med dette, med brug af data via telematik, som effektiviserer vedligeholdelsen af dine gaffeltruck. Vi anbefaler altid, at du får lavet en serviceplan, især ved arbejde med gaffeltruck under krævende betingelser såsom i frysehuse.

Kontakt os

Kontakt mig igennem

Du kan måske også lide

autopilot AGV Toyota

Førerløse AGV truck

Vores udvalg af automatiserede truck tilbyder avancerede, fleksible løsninger for en mere effektiv og omkostningsbesparende materialehåndtering.

Læs mere >

Toyota præsenterer egne løsninger med lithium-ion batterier

Efter at have leveret gaffeltruck med lithium-ion batterier i mange år præsenterer Toyota Material Handling sin nye egenudviklede lithium-ion batteri-løsning på LogiMAT messen i Stuttgart. Denne vil udvide serien af truck fra Toyota med li-ion batterier.

Læs mere >

Køle- og frysehuse

Arbejdsbetingelserne er meget krævende i køle- og frysehuse. Ikke alene påvirker temperaturer under frysepunktet batterikapaciteten, elektronikken, smøremidlerne og førerens evne til at køre trucken, men man skal også være opmærksom på pladsudnyttelsen.

Læs mere >
Serviceteknikker servicerer en Toyota truck

Service

Vores serviceplaner holder din virksomhed kørende og hjælper dig med at få det maksimale ud af dine truck, uanset mærke, så du kan planlægge arbejdet med sindsro.

Læs mere >