Vi bruger Cookies på www.toyota-forklifts.dk, blandt andet for at forbedre din oplevelse på sitet. OK

Mand kører en lithium-ion truck

Meira Nova udvider li-ion serien efter en succesfuld test

Meira Nova er en finsk virksomhed, der leverer føde- og drikkevarer til restauranter og catering-virksomheder. Efter en introduktion hos Toyota Material Handling Finland i 2014, blev Meira Nova interesseret i lithium-ion batteriteknologien, og besluttede sig for at afprøve 4 Toyota truck, 2 BT Levio elektriske palletruck og 2 BT Optio plukketruck med li-ion batterier. Det blev en succes, og Meira Nova besluttede efterfølgende at anskaffe sig yderligere 2 palletruck og 4 plukketruck med lithium-ion batterier.
Opladning af lithium-ion truck

Høj energiudnyttelse og løbende opladning

Først og fremmest har lithium-ion batterier en høj energiudnyttelse, og der skal ikke skiftes batteri mellem tre arbejdsskift. Med muligheden for løbende opladning kan Meira Nova reducere omkostningerne, da de ikke har brug for et separat område til batteriskift eller en ekstra batteripakke, og derfor heller ingen ekstra vedligeholdelse. I stedet kan deres truck oplades hurtigt og nemt, hvilket reducerer unødvendig nedetid.

Således kan de ansatte oplade deres truck i kaffe- og frokostpausen - det gør virksomhedsdriften mere effektiv og øger produktiviteten. Til sammenligning tager det 2 til 3 minutter, hver gang et blysyrebatteri skal skiftes, hvilket hurtigt løber op, når der arbejdes med et stort antal truck. Lithium-ion optimerer derimod Meira Novas drift, da de ansatte kan køre deres truck uden stop.

Lithium-ion truck i supermarked

Positiv føreroplevelse

Hos Meira Nova lytter man til førernes erfaringer, når der vælges udstyr. De første erfaringer med lithium-ion truck fra Toyota var rigtig gode - førerne var tilfredse med truckens pålidelighed og sikkerhed. Dette fik virksomheden til at bestille flere truck og til at udvide lithium-ion flåden.

“Lithium-ion truck er praktiske at arbejde med. Ikke alene kan de oplades nemmere og mere ergonomisk, men det tager også kortere tid. I stedet for at skifte hele batteriet, skal jeg bare sætte stikket i ”, udtaler Katja Sysioja, fører af en lithium-ion truck hos Meira Nova.

Mand kører en lithium-ion truck

Sparer energi og omkostninger

At arbejde med lithium-ion batterier er både miljøvenligt og omkostningsbesparende. Der dannes ikke gas, lugt eller anden forurening ved opladning af lithium-ion batterier og CO2-udledningen reduceres betydeligt. Hver truck kræver kun ét batteri, da batteriskift ikke længere er påkrævet, og desuden har li-ion batterier har 3 gange længere levetid end de blysyrebatterier, som de erstatter. Blysyrebatterier kræver vedligeholdelse, hvilket bevirker øgede omkostninger, hvorimod li-ion teknologien er omkostningsbesparende og tjener sig ind på længere sigt. Som prikken over i’et kunne Toyota tilbyde Meira Nova en billigere pris end konkurrenterne.

“Vi valgte lithium-ion fra Toyota af flere grunde - ikke kun på grund af den fornuftige pris, men også fordi der ikke skal skiftes batterier, hvilket reducerer serviceomkostningerne”, udtaler Timo Juvonen, Service Manager hos Meira Nova. Meira Nova kan allerede nu sige, at samarbejdet med Toyota har været positivt, og fordelene ved li-ion batterierne understøttede yderligere valget af Toyota som leverandør af flere truck med li-ion batterier. Driftssikkerheden og den gode lønsomhed på disse truck gjorde forskellen.

Toyota's Lithium-ion serie

Lithium-ion serien fra Toyota Material Handling Europe omfatter nu elektriske palleløftere, stablere, plukketruck, reachtruck, trækkere og en 48-volt gaffeltruck - den første på markedet.

Lithium-ion batteriteknologien er især en fordel, når der arbejdes i flere skift, da disse batterier kan oplades løbende. Batteriskift er ikke længere nødvendigt, og ej heller ekstra batterier eller særlige rum til opladning. I stedet kan disse truck oplades hurtigt i forbindelse med pauser. Endvidere er lithium-ion batterier vedligeholdelsesfri, hvilket reducerer unødvendig nedetid til et minimum med deraf følgende højere produktivitet i virksomheden.

Du kan måske også lide

Toyota logistik

Fremtidens teknologi

Med Smart Logistics og Logiconomi får du løsninger, der anvendes i dag og viser vores vision for fremtiden.

Læs mere >

Lithium-Ion batterier fra Toyota

Nu tilbyder Toyota fuldt integrerede lithium-ion-batterier i alle truck, monteret i henhold til vores høje kvalitet og standarder.

Read more >
Fører bruger BT Optio truck til ordreplukning

Vores produktserie

Tag et kig på vores komplette udvalg af gaffeltruck, reachtruck, palletruck og plukketruck.

Læs mere >
Folk kigger på truck

Vores unikke lithium-ion serie

Lithium-ion batterier har vist sig at være 30% mere energieffektive end blysyrebatterier med en betydelig reduktion af CO2 emission.

Læs mere >