Vi bruger Cookies på www.toyota-forklifts.dk, blandt andet for at forbedre din oplevelse på sitet. OK

T-motion tog på lager

T-motion: Toyotas løsning på effektiv emnehåndtering

Materialehåndtering er ofte ensbetydende med gods, der flyttes på konventionelle paller med gaffeltruck. Toyota har dog fastslået, at løsninger uden brug af gafler kan anvendes til endnu flere områder. T-motion konceptet tilbyder derfor en lang række trækker-løsninger til eksempelvis fremstillingsindustrien og e-handel, hvor der håndteres enkelte emner.

Flere logistiske opgaver går ud på håndtere enkelte emner i stedet for traditionel samlet last. Det tydeligste eksempel er ordreplukning – men der er mange andre situationer, både inden for industrien og andre områder.

Et eksempel er fremstilling, hvor lean-baseret just-in-time kræver, at præcist de rigtige komponenter monteres på et givet tidspunkt i produktionsprocessen i forhold til ordrekapaciteten. På denne måde undgås mini-lagre i processen, der ellers binder kapital og udgør en risiko for spild på grund af beskadigelse eller forældelse.

Et andet område i vækst er ordrebehandling inden for e-handel. I dette tilfælde vælges enkelte emner til slutkunder og sorteres i plukke-runden. De fleste opgaver af denne type kræver horisontal transport, med lejlighedsvis plukning fra højere niveauer.

Toyota har udviklet en række løsninger til denne type emnehåndtering, under konceptnavnet T-motion. Løsningerne er baseret på årelang erfaring med lean-baseret fremstilling, der er overført til lean-baseret logistisk planlægning. Der er mange forskellige situationer, hvor T-motions trækker-løsninger kan gøre en forskel ved at reducere behovet for arbejdskraft, øge sikkerheden og spare tid og penge.

Konceptet er baseret på en lang række lastbærere, som gør det muligt for kunderne af udvikle løsninger, som passer til driftskravene. Som eksempelvis til produktion, hvor sæt med komponenter skal leveres til produktionslinjen. Ud over lastbærere tilbyder Toyota også et meget stort udvalg af trækkere, inklusive simple enheder med gående fører, og helt op til maskiner med 49 tons kapacitet, der kan køre over lange afstande. Den samlede serie omfatter BT Movit modellerne til indendørs brug og Toyota Tracto modellerne, der også kan anvendes udendørs.


Vores T-motion koncept tilbyder interessante løsninger, også til vores kunder med traditionel ordreplukning,” forklarer Sam Coles, SVP Marketing and Sales, “for med træktog kan vi samle flere lastbærere – som typisk er rullebure – på taxi-enheder. Og selvom toget er længere, kræves der mindre plads til at dreje, da det styresystem, som vi benytter, giver præcis styring af hele partiet.”

Toyotas T-motion koncept muliggør også automatiseret transport og fjernbetjent styring, perfekt til ordreplukning, da det medfører, at føreren kan koncentrere sig om at håndtere emner i stedet for den monotone gentagne kørsel.

Anden ikke-industriel anvendelse omfatter letvægts lastbærere og trækkere, der nemt kan anvendes på kontorer eller i butikker, og specialmodeller til sundhedssektoren.

Du kan måske også lide

Fører på BT Movit i bilfabrik

Produktion

Et nøgleområde, hvor vi kan hjælpe dig, er inden for produktion. Vi er stolte af altid at kunne levere de bedste løsninger, som kan hjælpe dig med at opnå et effektivt produktionsflow.

Læs mere >

Trækkere

Vores trækkere tilbyder høj sikkerhed og effektivitet ved horisontal transport og under ordreplukning.

Læs mere >
Fører på lithium-ion truck i varehus

Vores unikke lithium-ion serie

Lithium-ion batterier har vist sig at være 30% mere energieffektive end blysyrebatterier med en betydelig reduktion af CO2 emission.

Læs mere >
Toyota Production System

Toyota Production System

Vi arbejder med lean-produktion efter et pull-system, hvilket betyder, at vi kun producerer det, der bestilles.

Læs mere >