Vi bruger Cookies på www.toyota-forklifts.dk, blandt andet for at forbedre din oplevelse på sitet. OK

Toyota Industries Corporation køber Vanderlande

Formålet er sammen at danne en globalt ledede udbyder, der kan levere alle former for materialehåndteringsløsninger – fra manuelle til fuldt automatiserede løsninger.

Toyota Industries Corporation (TICO) har underskrevet en aftale om at købe Vanderlande fra selskabets nuværende ejer NPM Capital. Vanderlande er global markedsleder inden for fuldt integrerede løsninger på pakke- og postsystemer, automatiserede løsninger, håndteringsløsninger for e-handel samt bagage-håndteringsløsninger til lufthavne.

Transaktionen understreger TICO’s strategiske ambition om at øge sin tilstedeværelse indenfor automatiseret materialehåndtering. Opkøbet af Vanderlande, følger den nyligt annoncerede ekspansion med købet af Bastian Solutions LLC i Nordamerika, og cementerer TICO’s globale førerposition for totalløsninger inden for materialehåndtering.

Vanderlande er grundlagt i 1949 og har hovedkvarter i Veghel, Holland. Virksomheden har leveret løsninger i mere end 105 lande med lokal tilstedeværelse i 30 af dem. Med udgangspunkt i innovative systemer og intelligent software, har Vanderlande vist betydelig vækst i de seneste år og er godt positioneret til fremtiden med et tæt samarbejde med højt profilerede kunder.

Som Managing officer for TICO og udpeget formand for Vanderlande’s bestyrelse, Mr. Norio Wakabayashi, siger, "Vanderlande supplerer vores nuværende udbud ved at levere et komplet udvalg af integrerede automatiserede materialehåndteringsløsninger. Vi ser også et stærkt strategisk match i vores omfattende salgs- og servicenetværk. Dette opkøb skaber en endnu stærkere global dækning på tværs af næsten alle de markeder, der har behov for automatisering".

Vanderlande’s CEO Remo Brunschwiler tilføjer: "Vanderlande er glad for at blive overtaget af en meget stærk og succesfuld strategisk partner. Den globale tilstedeværelse og den finansielle styrke bag TICO vil hjælpe vores virksomhed til at fortsætte med sin strategi for en bæredygtig profitabel vækst".

NPM Capital administrerende direktør, Bart Coopmans, konkluderer, "NPM Capital har, siden starten i 1988, haft et langsigtet fokus i forhold til at investere i Vanderlande. Vi har løbende støttet investeringer i organisationen og dens teknologiske muligheder, hvilket er baggrunden for Vanderlande’s nuværende position som markedsleder. Med Toyotas indtræden, som en stærk strategisk aktionær, vil det være muligt for Vanderlande at tage de næste skridt i sin vækstplan."

Købet er godkendt fuldt ud og støttet af Vanderlande’s direktion og samarbejdsudvalg. 
Vanderlande bevarer sit navn og sin corporate identity, samt fortsætter som en selvstændig enhed med egne lokationer. Virksomheden bliver søsterselskab til Toyota Material Handling Europe.

Transaktionen er betinget af sædvanlige myndighedsgodkendelser og forventes afsluttet i 2. kvartal 2017.

1. Oversigt over købet
Erhvervelsesmetode: Køb af 100% af aktierne gennem et helejet europæisk datterselskab
Pris: 1.16 billion euro
Forventet afslutningsdato: Q2 2017

2. Om virksomheden Vanderlande:
Vanderlande er global markedsleder når det gælder om at skabe værditilvækst i fuldt integrerede automatiserede logistiske processer. Det er på områder som pakke- og postsystemer, automatiserede håndteringsløsningerfor e-handel, fødevarer, detail og mode, samt bagage-håndteringsløsninger til lufthavne.

I dag har 12 af Europas top 20 e-handelvirksomheder og mange distributionsvirksomheder allerede fuld tillid til Vanderlande’s effektive og pålidelige løsninger. Virksomhedens bagagehåndteringssystemer flytter hvert år 3,2 milliarder stykker bagage rundt om i verden, dvs. 8,8 millioner pr dag. Dens systemer er aktive i 600 lufthavne, herunder 14 af verdens top 20. Mere end 20 millioner pakker (300 pakker pr. sekund) bliver sorteret efter dets systemer hver dag, systemer der er installeret hos verdens førende pakketransportører.

Virksomheden fokuserer på optimering af kundernes forretningsprocesser og konkurrencemæssige stilling. Gennem et tæt samarbejde, stræbes der efter at forbedre kundernes logistik og operationelle aktiviteter. Vanderlande’s omfattende portefølje af integrerede løsninger - innovative systemer, intelligent software og livscyklus-services - resulterer i udvkiling og realiseringen af hurtig, pålidelig og effektiv automatisering teknologi.

Vanderlande blev etableret i 1949, og har mere end 4.500 ansatte, alle forpligtet til at fokusere på at forbedre kundernes virksomheder, mange forskellige steder på alle kontinenter. Med en konstant stigende omsætning på mere end en milliard euro, har Vanderlande, de sidste 6 årtier, opnået et globalt ry som en yderst pålidelig partner når det gælder om at skabe værditilvækst i automatiserede logistiske processer.

Du kan finde mere information om virksomheden, dens produkter og teknologi, samt karrieremuligheder, ved at besøge www.vanderlande.com.

3. Om virksomheden Toyota Industries Corporation
Toyota Industries Corporation (TICO) blev etableret i 1926 i Japan som producent af automatiske væve. Siden da har TICO har udvidet omfanget af sine aktiviteter og er i øjeblikket involveret i 6 forretningsområder rundt om i verden, herunder materialehåndtering.

Toyota Material Handling koncernen (TMHG) omfatter både produktionsvirksomheder, datterselskaber og distributører, der ved fælles indsats, siden 2001, har placeret TMHG i toppen af det globale markedet for materialehåndtering.

Virksomhedens navn: Toyota Industries Corporation
Forretningsområder: Automatic looms, car air-conditioning compressors, automobiles, engines, electronics, and material handling equipment
Automatiske væve, klimaanlæg til biler, biler, motorer, elektronik og gaffeltrucks
Omsætning: € 16,8 Billion (FY 2016)*
Ansatte: About 51,500 (FY 2016)
Web site: www.toyota-industries.com

* FY 2016 refererer til regnskabsåret, der slutter 31. marts 2016. Tallene for euro er omregnet fra yen, til den valutakurs der var gældende ved regnskabsåret udgang.