Automatiserede reachtruck, lagertruck hos logistikvirksomhederne Jaylo og SKF

Toyota AGV’er understøtter effektiv drift 24/7 hos Jaylo og SKF

Toyota som en partner inden for automatisering hos Jaylo på alle niveauer: fra løsningsdesign til implementering og support.

Om Jaylo og samarbejdet med SKF

Jaylo er en global transport- og logistikvirksomhed, med mere end to årtiers erfaring inden for branchen. Hovedkvarteret ligger i Tudela i Spanien, og der er flere filialer i Spanien og Frankrig. I 2020 byggede de et nyt lager i Tudela, mindre end 100 meter fra deres kunde SKF. SKF fremstiller lejer, hovedsageligt hjullejer. I starten leverede lastbiler dagligt materialer fra SKF til Jaylo (og omvendt). Men som noget unikt for dette projekt blev SKFs produktionsfaciliteter i 2021 forbundet med Jaylos lager via en tunnel, hvor automatiserede truck overtog transporten.

Fakta

Øget effektivitet over længere afstande

Øget effektivitet over længere afstande

For at klare den lange transport gennem tunnelen klargjorde Toyota Material Handling 4 RAE160’ere, automatiserede reach truck hos Jaylo og 2 SAE160 automatiserede stablere hos SKF. AGV’erne transporterer nu pallerne via en tunnel konstant i begge retninger. Dette har muliggjort just-in-time leveringer med minimal ventetid, reducerede leveringsomkostninger, øget produktivitet og højere effektivitet.

 

Automatisering som et værktøj

“Indføringen af de automatiserede truck truer ikke vores ansatte”, forklarer Alfonso Zubeldia, Project Manager hos Jaylo. “De ser disse truck som et værktøj, der kan hjælpe dem med at effektivisere arbejdet. I stedet for at udføre de opgaver, der er overtaget af truckene, varetager disse ansatte nu andre opgaver.”

Toyota AGV software T-One

Konstant forbedring og drift med T-ONE software

Til betjening af AGV’erne er Jaylos lagerstyringssystem integreret med Toyota’s softwareløsning: T-ONE. “T-ONE overvåger systemet og Autopilots, håndterer ordre-prioriteringen og styrer trafikken med Toyota AGV’erne,” forklarer Daniel Garcés, Logistic Manager hos Jaylo.
“Ud over dette hjælper T-ONE også med at analysere ydelsen på AGV’erne, både hos Jaylo og hos SKF i realtid. Derved kan vi forbedre driften endnu mere på langt sigt. Vi overvåger ikke alene produkternes placering, eksempelvis på gulvet eller i reoler, men vi ser også på produkterne med den højeste rotation og de mest aktive steder. Ved at forbedre disse processer kan vi øge AGV’ernes effektivitet.”

“I starten af projektet kunne vi ikke nå at håndtere alle pallerne, før AGV’ernes lithium-ion batteri var afladet”, fortæller Carlos Muñoz, Application Engineer hos Toyota Material Handling Spain. “Ved hjælp af data fra T-ONE har vi optimeret ladetiderne og pauserne, og vi har udarbejdet en plan for opladning, så der nu altid er tilgængelige AGV’er, selv i perioder med spidsbelastning, som kan håndtere ordrer og leve op til kravene om drift 24/7.” AGV’erne kører videre efter endt arbejdstid. “Den primære gevinst siden starten med AGV’erne er, at de kører hele døgnet, og det kræver kun en enkelt operatør til at styre AGV’erne om natten”, fortsætter Daniel.

Service og vedligeholdelse AGV

Forebyggende vedligeholdelse

Samarbejdet stoppede ikke med leveringen af projektet. Takket være pakken med support og vedligehold fra Toyota er de mekaniske problemer, der kan forekomme på maskinerne, blevet reduceret til et minimum. Toyota kalibrerer maskinerne, og en servicetekniker besøger virksomhederne regelmæssigt. Automatisering kræver, at lageret holdes rent: Ansatte hos Jaylo og SKF klarer den daglige rengøring, fjerner støv på sensorerne og rydder op på lageret.

Næste trin

Den positive historie om hele dette projekt stopper ikke her. Med de første skridt mod automatisering er ulykker med beskadiget og tabt gods næsten blevet reduceret til nul, og driften kører optimalt. Jaylo, SKF og Toyota Material Handling fortsætter samarbejdet om at automatisere de næste processer step-by-step, med bekræftet levering af en ekstra truck til SKF.

Oplev vores automatiserede løsninger

Kontakt vores specialister

Kim Langhoff - Logistik konsulent Toyota Material Handling

Kim Langhoff

Consultant Automation & Logistics

Tlf: 23 84 74 04
Kontakt via email

Thomas Have

Consultant Automation & Logistics

Tlf: 20 27 75 03
Kontakt via email

Ønsker du rådgivning?

Jeg accepterer, at Toyota Material Handling gemmer og behandler mine oplysninger for at jeg kan modtage opfølgning på min anmodning.

Se vores privatlivspolitik for mere information. 

 

Fjern alle