Automatiserede stablere interagerer sikkert med gaffeltruckføreren

Hvordan Toyotas automatiserede stablere interagerer sikkert med gaffeltruckchauffører hos Coop

Ved anvendelse af automatiserede truck i manuelle opbevaringsmiljøer kan være en udfordrende kombination, hvorfor nogle AGV-projekter (automatiserede guided vehicle) mislykkes. På Coop regionslager i Trondheim, Norge har lagermedarbejderne lært at arbejde sikkert med de automatiserede stablere, som frit kan køre deres faste ruter midt i en sværm af manuelle gaffeltrucks.

Om Coop Norge Trondheim

Coop er den næststørste dagligvareforhandler i Norge. Udover centrallageret (CLog) på Gardermoen har Coop regionale lagre i Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Lageret i Trondheim er på omkring 30.000 m² og forsyner mere end 300 Coop-butikker. Pladsen er opdelt i varemodtagelse, frugt og grønt, fryseplads, køleområde, tørvareafdeling, aflæsningsområde og genbrugsstation. I gennemsnit modtager lageret 2.500 paller, 65.000 pakker afhentes og 3.000 paller sendes ud dagligt.

Fakta

  • Firma: Coop Norge Trondheim
  • Lokation: Tiller, Norge
  • Industri: Grocery retail
  • Anvendelse: horisontal transport, opbevering, køle- og frysehus (Cold store)
  • Truck: 5 Autopilot stablere

Enkel automatisering af A-til-B transport

"For tre år siden begyndte vi at vurdere mulighederne for at automatisere vores interne transport," siger Roger Tømmervold, intern logistikchef i Coop. "Vi overvejede alle muligheder og satte os ikke nogen begrænsninger. Vi observerede i alt 17.500 A-til-B-transporter om ugen, som kunne automatiseres, og startede med at automatisere 3.000 af dem," fortsætter Roger. "Vi valgte Toyota Material Handling Norge som leverandør ud af syv mulige kandidater, da de simpelthen gav os det bedste tilbud." Der blev derefter lavet en business case med et ROI på cirka to år.

Karim El-Kelish, Logistic Solutions Manager hos Toyota Material Handling Norge, var meget imponeret over Coop's planlægning: "For at lykkes med et AGV-projekt er det afgørende at kortlægge alle mulige transporter for at få et godt estimat på antallet af automatiserede guidede køretøjer til at udføre alle opgaver."

Strømmen af gods er mere konstant og jævnere takket være autopilotsystemet.

Gnidsfrit vareflow

Ikke kun budget for AGV-hardwaren, men også IT-ressourcer er afgørende i et automatiseringsprojekt som dette. "En AGV er styret helt af et system, og det havde vi simpelthen ikke før", siger Tømmervold. Han tilføjer, at Coop besluttede ikke at anskaffe sig et nyt WMS (Warehouse Management System), men i stedet udvide funktionaliteten af ​​virksomhedens SAP og fortælle lastbilerne, hvor de skal hen, når de kører gennem scannerportalen. "For udgående varer har vi nu et godt system, der reducerer peaks og forbedrer den konstante varestrøm."

AGV'er, der håndterer høj lastkapacitet

Truck primære opgave er at transportere de cirka 3.000 præfabrikerede paller om ugen. Autopiloterne henter varerne ved varemodtagelsen, går gennem en scannerportal og videre til aflæsningsfeltet. I løbet af weekenden afsendes en endnu højere kapacitet, men de skiftende farver på AGV-banerne på skærmen sørger for, at de aktiverede opgaver forbliver let synlige.

Takket være støtte fra Roger Tømmervold og Hege Sandanger i Coop blev projektet en succes.

Sådan kører du sikkert omkring automatiserede lagertruck

Roger Tømmervold erkender, at implementeringen af ​​de fem automatiske guidede køretøjer krævede en del planlægning for at begrænse kaosset. Over 210 gaffeltruck kører på lageret, så naturligvis var gaffeltruckførerne lidt tøvende over for de selvkørende køretøjer i denne intense operation. Med tiden har gaffeltruckførerne lært AGV'ernes køremønster og adfærd. Det betyder, at AGV'erne kan køre deres faste ruter frit midt i en sværm af manuelle truck på en sikker måde.

AGV-specialisten træner arbejdsstyrken, så alle kan arbejde med autopiloterne på daglig basis og tildele dem opgaver. På den måde fik medarbejderne ejerskab til dem og accepterede dem som et værktøj. Det er vigtigt at bemærke, at AGV'erne ikke har resulteret i nogen nedskæringer af den hurtige arbejdsstyrke, men reduceret behov for at ansætte vikarer i spidsbelastningsperioder.

Gaffeltruckførerne og AGV'erne arbejder sammen i et travlt miljø.

Implementering af flere AGV'er i fremtiden

Lageret i Trondheim har så mange Toyota-truck i drift, at Toyota har et værksted med egne teknikere på stedet. AGV'erne, Autopiloterne fra Toyota, er bygget baseret på standard lagertruck, hvilket gør det muligt for de almindelige teknikere at hjælpe med service. Derudover har Toyota Material Handling Norge centrale automatiseringsspecialister, der kan foretage fjernfejlfinding eller foretage kundebesøg. Hege Sandanger, projektleder i Coop, oplyser, at ledelsen viser stor interesse for AGV'er. Roger Tømmervold ønsker at øge mængden af ​​AGV'er på deres lokation i Trondheim, da mange flere opgaver kan automatiseres der: "Takket være den tilstrækkelige løftehøjde og kapacitet på de automatiske stabletrucks har vi fleksibiliteten til at give disse truck yderligere opgaver i tilfælde af ændringer."

(Den fulde business case blev offentliggjort i det norske fagblad Logistikk & Ledelse (Logistik & Ledelse) nr. 1-2019.)

Lær mere om vores automatiserede løsninger

Du vil måske også syntes om

En autopilot foretager horisontal transport

Automatiserede truck

Toyota kan hjælpe dig med en automatisering af dit lager step-by-step, der hvor mennesker og førerløse AGV truck kan supplere hinanden.

Læs mere

Elektriske stablere i varehus

Elektriske stablere

Staxio er elektriske stablere som velegner sig til en lang række af materialehåndteringssituationer. De er hurtige, kraftfulde og nemme af bruge.

Læs mere >

Serviceteknikker servicerer en Toyota truck

Service

Vores serviceplaner holder din virksomhed kørende og hjælper dig med at få det maksimale ud af dine trucks, uanset mærke, så du kan planlægge arbejdet med sindsro.

Læs mere

Lithium-Ion batterier fra Toyota

Nu tilbyder Toyota fuldt integrerede lithium-ion-batterier i alle truck, monteret i henhold til vores høje kvalitet og standarder.

Læs mere

Fjern alle