Mads Korntved på UNord

Pålidelige truck er et must i undervisningen

Den nye truckflåde hos erhvervsskolen UNords afdeling i Hillerød sørger for, at der er en rød tråd i truckundervisningen, når eleverne afprøver teorien i praksis. Maskinerne, som er leveret af Toyota Material Handling, er pålidelige og robuste samtidig med, at de bliver bakket op af Toyotas serviceteam.

 

 Fakta & tal om Unord

  • Placering: Hillerød
  • Industri: Truckkurser til både A og B-certifikat
  • Aktivitet: UNord afvikler godt 55 kurser om året, 600 kursister pr. år.
  • Lejeflåde: 7 gaffeltruck, 2 stablere

Fyld en container med pallegods, så pladsen bliver udnyttet optimalt. Uden at hverken gods, gaffeltruck eller container bliver beskadiget. Og tøm så containeren. Sæt palleterede varer i reolen med stableren. Kør tunge læs op og ned ad ramper og sæt godset sikkert og strategisk rigtigt. Beregn hurtigt restkapaciteten på gaflerne, vurder behovet for øget bredde mellem gaflerne. Kør sikkert, effektivt og overhold alle sikkerhedsprocedurer. Det er nogle af de ting man lærer på de gaffeltruckkurser, som mange erhvervsskoler udbyder i hele Danmark. Et af de steder hvor der er fyldt godt op på kurserne er hos UNord der tidligere hed Erhvervsskolen Nordsjælland. Her udbyder man både gaffeltruck A- og gaffeltruck B-kurserne. Hver uge starter et nyt hold, hvor op til 14 deltagere skal dygtiggøre sig i kørsel og varehåndtering med maskinerne. Det kræver materiel som er pålideligt, sikkert, driftsikkert og som kan tåle nogle knubs. For nylig skiftede UNord hele flåden ud og fik ni helt nye maskiner fra Toyota Material Handling.

Starter hver gang

De nye maskiner erstatter den gamle flåde af Toyota-truck. Og det er der en helt enkelt forklaring på.

- Vi har behov for gaffeltruck og stablere, som starter hver gang, de skal i aktion, og som er nemme at gå til for kursusdeltagerne. Det er den erfaring vi har med Toyotas maskiner. Samtidig har Toyota en af de største flåder af servicebiler og mekanikere i Danmark. Det er et ret kritisk element, når det drejer sig om undervisning. De fleste kursister har aldrig siddet i en gaffeltruck, før de stifter bekendtskab med vores kurser. Og selv om der er tale om meget robuste gaffeltruck og stablere, så får de altså nogle gange en hårdhændet medfart. Her gør Toyotas service en stor forskel. Servicebiler og teknikere befinder sig altid i nærområdet. De er her faktisk inden for en time og derfor kan vi hurtigt få serviceret maskinerne og få lavet eventuelle reparationer, uden at vi må droppe undervisningen og uden at enkelte af kursisterne står uden køretøj.

Sådan siger Svend Petersen, som er uddannelseskoordinator for transportuddannelserne på UNord.

Lynhurtig service

Han underviser selv på gaffeltruckkurserne og har lang tids erfaring med at få deltagerne gennem kurserne, så de på sidstedagen står med et certifikat i hånden. Som han kommer ind på, er det vigtigt, at der er en rød tråd i undervisningen.

- Kursisterne skal få en fornemmelse af, at de ting de gennemgår i teorilokalet, rent faktisk også sker i praksis, når de sætter sig ud og afprøver det i både gaffeltrucks og stablere. De krav og lidt til lever maskinerne fra Toyota helt klart op til. Flåden af de ni nye maskiner består af både elektriske og dieseldrevne gaffeltruck. Og af forskellige gaffelstablere.

- Vi udbyder både A-certifikat til selvkørende gaffelstablere og B-certifikatet, som gælder både gaffeltruck og selvkørende gaffelstablere. På begge kurser drejer den praktiske del sig om at man lærer at køre de forskellige maskiner, og også får indblik i service og vedligehold til en vis grad. - Det ruster deltagerne til arbejdet ude på lagre, terminaler, byggemarkeder, distributionscentre og mange af de andre steder hvor man kører truck.

Ensartede truck med forskelligt udstyr

Der er dog forskel på, hvordan logistikvirksomheder og andre brugere af udstyr til intern transport indretter lagrene, og også på hvilke truck de benytter.

- Og der er altså også forskel på hvilke varer og hvilket gods man håndterer ude i industrien og i handelen. Uanset hvilket setup der er tale om og hvilke varer der er tale om, skal vi klæde deltagerne på, så de bliver i stand til at gå til opgaverne. Derfor er det vigtigt at vi har forskellige truck- og stablermodeller til rådighed, forklarer en af erhvervsskolens faglærere, Jan Sørensen.

Se vores udvalg af truck her

Et professionelt samarbejde

Hos UNord har man haft gaffeltruckkurser på programmet i godt og vel 25 år. Nogle af faglærerne på kurserne har været der stort set lige så længe. Derfor ved man godt hvilke krav man skal stille til udstyret og til leverandøren. Og det er altså også en af årsagerne til at samarbejdet med Toyota har kørt i en årrække.

- Dels er maskinerne i top. Og så oplever vi en stor professionalisme i samarbejdet. Både med henblik på dialogen om leveringen af de nye maskiner og i den løbende kontakt om service og reparationer og forskellige andre ydelser vi ind imemllem benytter os af. Vi har jo lejet truckflåden i en periode på flere år. Derudover har vi også mulighed for at leje flere truck på korttidsleje, ja nærmet for en dag eller uge ad gangen. Det er nogen gang tilfældet, hvis vi laver truckkurser for virksomheder, enten i en weekend her på stedet eller ude hos kunderne. Her kan vi med meget kort varsel få leveret de maskiner vi skal bruge. Det er altså god service, og derfor er vi rigtigt godt tilfredse med den måde tingene kører på, fastslår Svend Petersen.

Serviceaftale

Vi kan hjælpe dig med at skræddersy en servicepakke, så den passer præcis til dine behov. Alternativt kan du kan vælge en af vores 3 servicepakker.

Læs mere

Finansiering af truck

Finansiering af dine truck

Skræddersyede koncepter på leje, finansiel leasing og operationel leasing sparer omkostninger og reducerer kapitalbehovet.

Læs mere

System of Active Stability

Denne innovation øger sikkerheden og mindsker virksomheders omkostninger i forbindelse med skader ved at overvåge truckoperationer.

Læs mere

EcoVadis Guld til Toyota

Vi er blevet vurderet blandt de 3% bedste i verden inden for ”Miljø”, ”Medarbejdere og menneskerettigheder”, ”Etik” og ”Bæredygtigt Indkøb”.

Læs mere

Fjern alle