Italien reducerer antallet af skader med 73 % ved at engagere sine ansatte

Hos Toyota Material Handling Italy har vi forpligtet os til det højeste sikkerhedsniveau for vores medarbejdere: mellem 2007 og 2014 reducerede vi skadesfrekvensen for vores medarbejdere med 73 %. Så det er ingen overraskelse, at da vi integrerede 2 nye forhandlere, var vores nye medarbejderes sikkerhed øverst på vores dagsorden.

At lægge fundamentet


I 2008 implementerede Italien strengere sikkerhedslove og -bestemmelser, der tilskrev strafferetligt ansvar til direktører for virksomheder, der ikke administrerer sikkerheden proaktivt. Løbende forbedring af vores præstationer og knowhow er derfor strategisk både i vores egen drift og i vores omgang med kunderne.

Vores bestyrelse godkendte derfor implementeringen af den europæiske standard OHSAS 18001. Vores sundheds- og sikkerhedssystem blev integreret i vores kvalitetsstyringssystem, der er certificeret i henhold til ISO 9001-standarden.

Først diskuterede vi vores reviderede politikker for kvalitet, sundhed og sikkerhed med vores medarbejdere under flere interaktive sessioner. Derefter gennemgik vi vores processer i overensstemmelse med nye regler: sikkerhedsinstruktioner, sikkerhedsudstyr, sikkerhedsskilte, kemikalie- og affaldshåndtering, beredskabshåndtering osv. Vi har f.eks. mindsket risiciene ved manuel håndtering af olier ved at reducere minimumsstørrelsen på de enkelte beholdere og sænke maksimumstærsklen for last.


Næste skridt


I juli 2015 integrerede Toyota Material Handling Italy to af sine uafhængige forhandlere inden for sine egne aktiviteter. Udvidelsen af det eksisterende sundheds- og sikkerhedssystem OHSAS 18001 til at omfatte alle de nye virksomheder var en af prioriteterne i integrationsprojektet, da det tidligere havde vist sig at være yderst effektivt.

Vi forventer, at vores skade, hyppighed og/eller grad meget vel kan stige, efterhånden som vi begynder at inkludere dem i vores rapporteringsprocesser. Dette er dog et positivt første skridt: Bedre rapportering vil hjælpe os med at identificere nøglerisici i de nye dele af virksomheden og formulere passende forbedringsplaner.


Ræk ud


Sikkerhed spiller nu også en vigtig rolle for, hvordan vi interagerer med vores forretningspartnere. I Italien er vi involveret i det nationale kontaktpunkt for at fremme EU-OSHA's europæiske sundheds- og sikkerhedskampagner. Senest har vi bidraget til kampagnen "Gode arbejdspladser har styr på stress" ved at præsentere ved et af deres arrangementer.

Vores sælgere er uddannet i sikkerhed og opfordrer vores kunder til at være mere sikkerhedsbevidste og respektere regler, mens vores købere lægger større vægt på sikkerhed i udvælgelsen af leverandører, produkter og tjenester.

"For at reducere antallet af skader skal alle i virksomheden, fra topledelsen til teknikerne, lytte til hinanden og arbejde tæt sammen."
Francesca Simoncelli Sundheds- og sikkerhedschef Toyota Material Handling Italy


• 5 lokationer (1 hovedkvarter og 4 lokale afdelinger)
• 285 medarbejdere
• 185 dækket af OHSAS 18001
• ISO 9001 certificeret
• 2 forhandlere integreret den 07-01-2015
• Skadesprocent reduceret med 73 %

Fjern alle