Ecovadis GOLD 2021 til Toyota Material Handling Danmark

Mere guld til Toyota

Endnu en gang har Toyota Material Handling Danmark opnået guldstatus i EcoVadis certificerings-systemet. Dermed konsoliderer det danske selskab sin topposition blandt virksomheder med styr på organisationen
EcoVadis GOLD 2022

EcoVadis-systemet er en platform, som evaluerer virksomheder ud fra kriterier, der handler om arbejds- og menneskerettigheder, miljø, etik og bæredygtigt indkøb. Hvert år bliver virksomhedernes arbejde med at forbedre deres organisation gjort op.

- I den seneste evaluering har Toyota Material Handling Danmark atter opnået guldstatus. Med en score som er bedre end sidste års evaluering, betyder det, at vi befinder os blandt de tre procent af de øverst placerede virksomheder i verden inden for certificeringen.

Sådan siger Head of Business Consultancy & Telematics i Toyota Material Handling Danmark, Søren Vester.

Han er glad for placeringen, som netop er resultatet af, at alle medarbejdere i organisationen bidrager til udviklingen og implementeringen af de strategier og guidelines, som sørger for, at man lever op til certificeringens krav og kriterier.

Se vores EcoVadis 2022 evaluering

Et vigtigt statement

En gang om året besvarer man et omfattende spørgeskema med dokumentationskrav til hvert enkelt spørgsmål, som bliver gennemgået af Ecovadis’ konsulenter. På baggrund af svarene i rapporten ’rater’ Ecovadis virksomheden og indplacerer den i systemet, hvor de øverste trin er bronze, sølv, guld og platin. For at bevæge sig fra et niveau til det næste skal man leve op til endnu højere krav end ved forrige evaluering. Det har Toyota Material Handling Danmark gjort med stor succes.

- Vores placering og selve arbejdet med systemet er et vigtigt statement for Toyota, både som arbejdsplads, organisation og som arbejdsgiver. Det er vigtigt, fordi flere store kunder stiller krav om at deres leverandører og samarbejdspartnere har strategier for indsatsen med både CSR og bæredygtighed. Man skal simpelthen leve op til nogle grundlæggende værdier for at kunne indgå i partnerskaber med rigtig mange virksomheder, forklarer Søren Vester.

Administrerende direktør i Toyota Material Handling Danmark, Troels Christensen, mener da også, at brugen af EcoVadis systemet er værdifuldt for virksomheden.

- Når vi arbejder med systemet fortæller det os hele tiden på hvilke områder og parametre vi skal forbedre os. Dermed optimerer vi både arbejdsprocesserne og tilgangen til arbejdet, både i de enkelte afdelinger og på tværs af virksomheden som helhed, siger Troels Christensen.  

Toyota Material Handling Europe har opnået platinstatus

Europæisk platinstatus

På verdensplan er der over 75.000 EcoVadis-evaluerede virksomheder. Toyota Material Handling Europe befinder sig på højeste niveau og har opnået platinstatus. Det skyldes blandt andet det målrettede arbejde med at gøre produktionen af truck på de europæiske fabrikker så bæredygtig som muligt.

- Det har været en succes, konstaterer Troels Christensen om de produktionsprocesser og det arbejdsmiljø, som løbende er blevet forbedret på de europæiske fabrikker.

CO2-udledningen og energiforbrug er reduceret, og livscyklussen for materialerne er meget længere. Det er noget som rykker i det samlede CSR- og bæredygtighedsregnskab hos en mekanikertung virksomhed som Toyota Material Handling.

- Det slutter dog ikke her. Den overordnede målsætning handler om, at produktionen bliver CO2-neutral inden år 2030.

Toyota Material Hanlding assembly line

Konkurrencedygtige kunder

Den europæiske hovedorganisations strategiske udviklingsarbejde smitter af på datterselskaberne og dermed også på den danske afdeling. Langt den største andel af afdelingens indkøb drejer sig nemlig om gaffeltruck og maskiner til intern transport og varehåndtering. Netop på grund af de ændrede produktionsforhold på fabrikkerne batter det i EcoVadis-evalueringen.

 - De truck vi køber og sælger videre til vore danske kunder, er produceret så bæredygtigt som muligt, og genanvendelsen af materialerne, de bliver produceret af, bliver løbende forbedret. Det er information og data, som glider nedad i samhandelens kæder. Vores kunder kan dokumentere over for deres kunder, at det udstyr de anvender til varehåndteringen, er produceret mere bæredygtigt end tidligere. Ud over at kunderne får effektive maskiner af høj kvalitet, bliver de dermed også rated højere i EcoVadis-systemet. Det gør dem mere konkurrencedygtige og endnu mere attraktive som samarbejdspartnere, siger Søren Vester.

Både han og Troels Christensen ser da også frem til næste års evaluering.

- Vi arbejder målrettet videre med systemet og processerne. Og vi er klar til fremtidens udfordringer og til endnu flere fremskridt, slår de fast.

Søren Vester Rasmussen, Head of Business Consultancy & Telematics i Toyota Material Handling Danmark

Søren Vester Rasmussen

Head of Sales Automation & Connectivity
Produktspecialist - I_Site flådestyring

Søren har mange års erfaring i optimering af logistik og lager ved hjælp af data og telematics. Samtidig er Søren ansvarlig for bæredygtighed og CSR i Toyota Material Handling Danmark.

Tlf: 20 68 30 07

Kontakt via e-mail
Fjern alle