Ecovadis platinvurdering for tredje år i træk

Denne bedømmelse understreger vores ambition og omfanget af vores bæredygtighedstiltag siden starten på vores samarbejde med EcoVadis i 2012
  • Moderselskabet og fem af dets datterselskaber har opnået EcoVadis Platinum
  • Virksomheden har også annonceret planer om at accelerere reduktionen af Scope 3 emissioner gennem et direkte samarbejde med leverandører med anvendelse af EcoVadis’ specifikke Carbon Action Module

EcoVadis har givet Toyota Material Handling Europe den bedst mulige vurdering, Platinum, for tredje år i træk.

Organisationen, der arbejder med miljøvurdering, har anerkendt Toyota Material Handling Europe’s fremragende resultater og en høj grad af transparens inden for fire vigtige vurderingsområder, herunder arbejdsforhold og menneskerettigheder, miljø, etik og bæredygtighed.

Mere end 90.000 virksomheder er blevet vurderet af EcoVadis, hvor Toyota Material Handling Europe er blandt den bedste 1% af alle deltagere baseret på det samlede resultat inden for de fire områder, og som en følge af dette har virksomheden fået en platinvurdering. Ikke alene levede Toyota Material Handling Europe op til platin-standarden for tredje år i træk, men forbedrede også resultatet fra 2021 med et generelt resultat på 79 (imod 76 året før).

Som en yderligere milepæl for virksomheden markerer 2022 ti års jubilæum for Toyota Material Handling Europe’s fortsatte vurdering hos EcoVadis. Dette fokus på en tydelig vurdering af resultaterne giver Toyota Material Handling Europe’s kunder og samarbejdspartnere maksimal transparens for så vidt angår virksomhedens tiltag og resultater inden for førnævnte kerneområder. Forpligtelsen på transparens understøttes yderligere af det forhold, at Toyota Material Handling Europe både vurderes på selskabs- og på markedsniveau.

“Vores mission er at generere indtjening, samtidig med at vi respekterer mennesker og vores jord,” udtaler Ernesto Domínguez, President og CEO Toyota Material Handling Europe. “Ud over moderselskabets platinvurdering er fem af vores lokale selskaber også blandt den bedste 1%, og yderligere femten er blandt de bedste 10% ud af 90.000 virksomheder – hvilket er et udtryk for den ansvarlige praksis på alle niveauer i vores virksomhed. Vi vil fokusere på at foretage konstante forbedringer for at bibeholde vores platinvurderinger i de kommende år.”

Høje ambitioner kombineret med fremskridt

Toyota Material Handling Europe har annonceret flere milepæle på vejen mod bæredygtighed inden for det seneste år, herunder deltagelsen i FN’s Race to Zero samt forpligtelsen på videnskabeligt baserede mål for at bringe emissionsniveauet på linje med Paris-aftalens 1,5°C mål, med overgangen til 100% grøn elektricitet samt opnåelsen af 29% emissionsreduktion generelt siden 2012.

Det seneste initiativ er at introducere de dokumenterede bæredygtighedsmetoder over for eksterne leverandører, med anvendelse af EcoVadis’ nyligt lancerede Carbon Action-modul.

Dette vurderingsværktøj gør det muligt for Toyota Material Handling Europe’s leverandører at foretage deres egen vurdering og få en CO2-bedømmelse. Denne bedømmelse er baseret på en detaljeret analyse, der dækker Scope 1, 2 og 3 emissioner, samlet energiforbrug og anvendelse af vedvarende energi.

Efter endt analyse gør værktøjet det muligt for leverandøren og Toyota Material Handling Europe at samarbejde om at optimere deres strategier og forbedre emissions-resultatet.

Dette forventes at blive et effektivt værktøj for Toyota Material Handling Europe til reduktion af virksomhedens Scope 3 emission, der dannes ‘opstrøms’ i forsyningskæden.

“I modsætning til mange andre organisationer har vi kommunikeret vores mål om at reducere Scope 3 emissioner med 55% i 2031, samtidig med at vi forpligter os på at udvikle vores videnskabeligt baserede mål,” udtaler Ernesto Domínguez.  “Vores forpligtelse er baseret på princippet om, at vi fuldt ud understøtter EU Fit for 55% programmet.  Inden oktober 2023 skal vi sammen med vores kunder, vores leverandører og vores 12.000 kolleger i hele Europa finde ud af, hvordan vi i praksis lever op til vores mål om at opnå en anerkendelse i forbindelse med Science Based Targets-initiativet.”

“Vi opnår vores høje bedømmelse ved at integrere bæredygtighed i alle aspekter af vores virksomhedsdrift, og vi ser frem til at kunne hjælpe vores leverandører med at implementer den samme tilgang og med at opnå deres egne ambitiøse mål på linje med vores.”

For yderligere information:

Søren Vester Rasmussen 
Head of Sales Automation & Connectivity
E-mail: soren.vester@dk.toyota-industries.eu
Tlf.: +45 20683007

Fjern alle