Toyota Material Handling Europe gør Operator Assist Systemet SEnS+ tilgængeligt på deres udvalg af gaffeltucks

Designet og opført af Toyota, bruger SEnS+ smart miljøsensor en stereoskopisk kameramodul til at registrere fodgængere og objekter bag gaffeltrucken. Den unikke dynamiske detektionsområde, baseret på truckparametre, understøtter sikker materialehåndteringsoperation og beskytter operatører under bakning.  

Operatørassistent-system

SEnS+ er et assistance-system designet til at støtte operatører i at undgå kollisionsrisici gennem meddelelser og styring af gaffeltrucken for at optimere sikkerheden under operationer samtidig med at opretholde en høj produktivitetsniveau og reducere omkostninger ved skader.

Sådan fungerer det

Ved hjælp af proprietære algoritmer til at skelne mellem fodgængere og forhindringer i detektionsområdet registrerer assistance-systemet og minimerer kollisionsrisici under bakning og hjælper operatørerne med at træffe passende handling, når risici opstår. Den stereoskopiske kameramodul, der er en eksklusiv designfunktion for gaffeltrucks, registrerer forhindringer inden for detektionsområdet som objekter først. Derefter, som et andet trin, skelner det mellem fodgængere og objekter baseret på deres stående karakteristika og gå-silhuetter.

Detektionsområdet består af tre zoner med forskellige advarsler og hastighedsstyring afhængigt af zonen og objekttypen. SEnS+ giver hørbare og visuelle advarsler, der er nemme for operatørerne at bemærke og identificere.

Den unikke dynamiske rækkevidde-detektion tager hensyn til rejsehastighed og drejevinkel. Dette muliggør præcis registrering af forhindringer, hvilket minimerer antallet af falske advarsler og unødvendige nedbremsninger og dermed opretholder en høj produktivitets- og driftseffektivitetsniveau.

Når gaffeltrucken står stille, får operatøren besked om forhindringer bagved, inden den begynder at bevæge sig. Hvis operatøren forsøger at bakke med en registreret forhindring på kørebanen, begrænser en startbevægelsesforebyggelsesmekanisme gaffetruckens startbevægelse for sikker betjening.

Støt sikker drift med SEnS+

Prioriteten er sikkerheden for mennesker, men også varer, reoler eller anden infrastruktur beskyttes bedre ved at forhindre kollisionsrisici. Udover uønskede skader og omkostninger til trucken forbliver førerens produktivitet og ergonomi også på et højt niveau.

Operatørassistent-systemet fra Toyota kan konfigureres til din unikke anvendelse og er i øjeblikket tilgængeligt på Toyota Traigo48 og Toyota Tonero torque converter-modellerne, med flere på vej. Driftspræstationen kan variere afhængigt af de faktiske specifikationer og tilstand af køretøjet samt betingelserne i driftsområdet. Der kan forekomme forskelle i installationen.

For yderligere information:

Søren Vester Rasmussen 
Head of Sales Automation & Connectivity
E-mail: soren.vester@dk.toyota-industries.eu
Tlf.: +45 20683007

Fjern alle