Toyota Production System

Toyota Production System (TPS) gør medlemmerne af forskellige teams i en virksomhed i stand til selv at optimere kvaliteten af deres arbejde, ved konstant at forbedre de forskellige processer og samtidig fjerne unødvendigt spild af naturlige, menneskelige samt virksomhedens ressourcer. TPS påvirker alle aspekter af Toyotas organisation og indbefatter et fælles værdisæt, viden og procedurer.

Oplev Toyota Production System

Hvad betyder TPS for din virksomhed?

TPS er en væsentlig del af det, der gør Toyota anderledes, og gør Toyotas produkter til en rigtig god investering.

• Kvalitet er uløseligt forbundet med Toyotas produkter, takket være virksomhedens konstante stræben efter forbedringer.

• Omkostninger holdes på et minimum, takket være det gode investeringsafkast, der kommer af Toyota produkternes produktivitet og pålidelighed.

• Levering sker til tiden, og det leverede er i den forventede standard.

• Miljøhensyn bliver taget alvorligt af såvel Toyota som Toyotas kunder, fra fremstilling af produkterne til genanvendelse, når produkterne engang skal afskaffes.

• Sikkerhed er et emne, som Toyota konstant arbejder på at gøre endnu bedre. Dette gælder både for Toyotas egne medarbejdere og for kundernes. Toyotas processer og produkter har indbygget sikkerhed, hvilket giver nogle helt klare fordele inden for såvel produktivitet som omkostninger.

Just-in-Time

Just-in-time produktion bygger på et præcist tilrettelagt montageforløb, som udelukkende anvender det nødvendige antal dele på nøjagtigt det tidspunkt, hvor der er behov for dem.

På denne måde etableres et jævnt arbejdsflow med nøje planlagte arbejdscyklustider og et efterspørgselsbestemt vareflow. Denne proces reducerer ikke bare eventuel spildtid, men betyder også, at levering sker til tiden, og at virksomhedens teammedlemmer kan koncentrere sig om deres opgaver uden afbrydelser.

Jidoka

Med Jidoka arbejdes der med kvalitetstjek på hvert enkelt trin af produktionsprocessen. Ved at sikre, at alle processerne er synlige, er jidoka med til at sikre, at uregelmæssigheder håndteres med det samme.

Jidoka kan beskrives som automatisering med et menneskeligt præg. Der holdes øje med kvaliteten overalt, og hvert teammedlem er ansvarlig for at foretage kvalitetskontrol før varerne leveres til det næste punkt i produktionslinjen.  Hvis der identificeres en defekt eller en fejl, håndteres den omgående – selv hvis det betyder, at produktionen må standses midlertidigt.

Kaizen

Filosofien bag kaizen er en af Toyotas kerneværdier. Kaizen betyder ‘konstant forbedring’. Ingen proces er perfekt, og derfor er der altid plads til forbedring.

I praksis betyder Kaizen, at alle teammedlemmer – i alle dele af organisationen – konstant leder efter måder, hvorpå driften kan forbedres, og at medarbejdere på alle niveauer i virksomheden støtter op omkring denne forbedringsproces.

Sundhed og sikkerhed

Sundhed og sikkerhed er altid i fokus i alle de komplementære filosofier og praksisser, som udgør Toyota Production System. Det er ikke blot en prioritering, men en nødvendighed.

Fabrikkerne er OHSAS 18001 certificeret – den internationale standard for arbejdsmiljø- og arbejdssikkerhedsledelse – og arbejder effektivt på at forudse og reducere potentielle risikofaktorer samt stræber efter at forebygge ulykker på arbejdspladsen.

Læs mere om TPS og vores tiltag her

Hvorfor vælge Toyota?

Vi er stolte af, at være verdens førende inden for produktion af højkvalitets materialehåndteringsudstyr.

Læs mere om de mange fordele, der er, ved at samarbejde med os.

Læs mere her

Toyotas lejeløsninger

Toyota Leje

Fra 1 dag til 8 år – vores lejeløsninger er fleksible, altid tilgængelige og altid konkurrencedygtige. 

Vi kan hjælpe dig med at optimere din truckflåde, og det uanset, om du har brug for en enkelt manuel palleløfter eller en komplet driftsklar flåde. 

Læs mere

Finansiering

Vidste du, at du kan leje din truck i stedet for at købe den?

Se vores forskellige finansieringsmuligheder, og find den løsning, der passer bedst til netop din virksomhed.

Kontakt os

Brug for service?

Vores serviceteam er til rådighed for dig 24/7.

Vi er verdens største serviceudbyder inden for lager- og gaffeltrucks. Vi har også en løsning, der passer til din virksomhed.

Toyota Service

Fjern alle