AMAB tilbyder specialløsninger og har 800 ansatte på 3 forskellige lokationer i Bruxellesområdet (Asse, Halle og Zaventem). AMAB tilbyder flere forskellige tjenester og one-stop-shop totalløsninger, i egne lokaler eller hos kunderne. Virksomhederne er specialiserede inden for emballering: Sampakning, ompakning, elektromontering m.m. På deres virksomhed i Asse findes endnu en unik funktion: “En topmoderne opvaskemaskine, som grundigt vasker genanvendelige kopper for myndigheder, events, m.m.,” forklarer Cathy Vertongen (chef for indkøb og kundeservice).
De ansatte hos AMAB yder hver dag deres bedste for at betjene kunderne så godt som muligt. “Vores ansatte er mennesker med fysiske eller mentale handicap. Sammen med ergoterapeuten finder vi ud af, hvilken rolle de kan udfylde på trods af deres handicap. Vi forsøger at rotere opgaverne regelmæssigt for at give variation i jobbet,” fortæller Rudi Crombé, leder af den tekniske afdeling i Zaventem, hvor man netop har indført lithium-ion.
“Allerede før dette køb var de fleste maskiner på vores tre lokationer Toyota truck, som vi altid har været tilfredse med. Derfor var det logisk for os også at købe vores nye truck hos Toyota,” siger Rudi. Han giver i samme forbindelse også udtryk for, at AMAB sætter pris på, at en Toyota sælger altid kommer ud på stedet for at præsentere de nye maskiner og tydeligt forklarer brugen af dem. “I 2015 fusionerede vi med vores andre afdelinger. Vi benyttede lejligheden til at lave en lageropgørelse og forespurgte på en serviceaftale hos tre potentielle leverandører.
Vi fik det bedste tilbud hos Toyota. Hovedparten af vores flåde består af Toyota truck, hvilket gør det nemmere for teknikeren. På denne måde skal vi kun ringe efter én tekniker, hvorved der køres færre kilometer, og miljøbelastningen reduceres,” forklarer Rudi. Forebyggende vedligeholdelse og reparation planlægges også mere effektivt på denne måde, og transporten holdes på et minimum. Hos AMAB lægges der vægt på de 3 P’er (People, Profit, Planet), dvs. mennesker, indtjening og miljø.
I de seneste måneder har AMAB haft flere lithium-ion-drevne palleløftere og stablere kørende på deres virksomhed. Efter mange overvejelser besluttede de ikke at anvende traditionelle blysyrebatterier, men valgte i stedet lithium-ion. Når vi spørger Rudi, hvorfor de valgte lithium-ion, er svaret klart: “Det er nemt at vedligeholde, nemt at bruge, og initialomkostningerne giver et godt investeringsafkast på længere sigt på grund af det lavere energiforbrug og den længere batterilevetid. Batteriskift udgør nemlig en stor del af vores udgifter til vedligeholdelse. Mens blysyrebatterier kræver overvågning, kontrol og et separat opladningsområde, er dette ikke tilfældet med lithium-ion batterier. De er meget nemme at bruge, hvilket er ideelt.”
Implementeringen gik også godt: “Vores ansatte prioriterer ofte vane og rutine. Så for dem krævede implementeringen visse justeringer. Før skulle de køre truck med blysyrebatterier, indtil batteriet var afladet, før det kunne oplades igen. Vi lagde mærke til, at de tit også ventede med at oplade truck med lithium-ion batterier, fordi batteriet endnu ikke var afladet. Men nu har de vænnet sig til det, og det er blevet en rutine. Når de ansatte afslutter arbejdsdagen, oplader de batterierne som en selvfølge. Batterierne løber ikke tør mere! Før stod truck stille rundt omkring, hvilket medførte, at arbejdet skulle udføres med færre maskiner. Vi har kun begrænset ledig plads, og derfor skal vores truck ikke holde stille. Nu kan vi anvende alle truck effektivt, og pladsen udnyttes bedre.” “Her arbejder vi ikke i skiftehold, fordi de fleste af vores ansatte er afhængige af offentlig transport. Derfor er det vigtigt for os at udnytte vores truck så effektivt som muligt,” fortæller Cynthia Lannoye, der er logistikchef.
AMAB er også meget tilfredse med Toyota, når det kommer til service. “En af vores ansatte har et fysisk handicap, hvilket gør det svært at køre med en almindelig palletruck. Toyota tilbød os derfor en specialtilpasset maskine inden for tre dage, som vi kunne leje og teste. Alting skulle gå rigtig hurtigt, for vi skulle bruge et tilbud til bestyrelsen, som vi oven i købet modtog samme dag. Vi var rigtig glade for den hurtige respons,” siger Cynthia. “Palletrucken har faste sidebøjler og et særligt advarselssystem, der stopper trucken med det samme, hvis føreren er for langt væk fra styrearmen. På grund af dette skulle føreren bruge et stykke tid på tilpasningen, men allerede nu ser det ud som om, at han har kørt med palleløfteren i flere år. Det er fantastisk at se ham så glad!” bekræfter Cynthia.
Hun fortsætter: “Hvert år gennemgår vi materialehåndteringsudstyrets tilstand sammen med Toyotas servicechef Luc Troch for at bedømme, hvilke maskiner der skal udskiftes. Der lægges ikke kun vægt på truckens alder, men også i høj grad på antal driftstimer, den aktuelle tilstand samt serviceomkostningerne indtil nu. Takket være truckflådens høje standard kan vi genbruge batterier eller dele, som ikke er slidte, til reparation af en maskine.”
Hvad fremtiden bringer for AMAB står temmelig klart for Rudi: “Vi vil gerne udvide vores lithium-ion flåde. På trods af det begrænsede antal truck på vores virksomhed, har vi allerede bemærket forskellen. Vi ønsker også at fortsætte samarbejdet med Toyota.”