Når det kommer til flådestyring, har Adara Pakkaus opbygget et tæt partnerskab med Toyota Material Handling

Adara Pakkaus er en lille til mellemstor emballagevirksomhed, der værdsætter Toyota Material Handling som partner til at støtte deres teknologi- og flådestyringsforbedringer.

Om Adara Pakkaus

Adara emballagefabrikken ligger i Valkeakoski, traditionelt kendt for sin papirindustri, i en rød murstensfabriksbygning bygget i 1960'erne. Inde på fabrikken finder vi intet der bare er en smule gammeldags. I stedet et topmoderne automatiseret produktionsanlæg, der producerer bølgepap og emballage til blandt andet den finske fødevareindustri.

Systemet, der blev implementeret i produktionsområdet i 2020, transporterer automatisk bølgepapprodukter fra et produktionstrin til et andet. På den anden side er der brug for medarbejdere i fabrikkens råvare- og færdigvarelagre. De bruger manuelle gaffeltruck til at modtage råvarer som tunge papruller og stivelsessække og til at overføre færdige produkter fra slutningen af produktionslinjen til lageret, hvor de derefter læsses på lastbiler. Til dette arbejde valgte Adaras indkøbschef, Piia Mäenpää, og produktionschef Lauri Valkeamäki Toyota Material Handling gaffeltruck, hvoraf næsten et dusin suser rundt i virksomheden.

Fakta og tal

• Kunde: Adara Pakkaus
• Sted: Valkeakoski, Finland
• Sektor: Emballage og containerfremstilling
• Truck og løsninger: 10 udlejningsgaffeltrucks, I_Site Explorer

Overvågning af gaffeltruckflåden med I_Site flådestyringssystem

Det I_Site system, der er installeret på tværs af gaffeltruckflåden, giver oplysninger om antallet af timer, truckene har kørt, hvilket spiller en vigtig rolle i maskinindkøb.

"Vi overvåger nøje I_Site oplysninger om sammenstød, der opstår i vores lukkede rum, desværre. Sensorerne er følsomme nok til at give os så mange oplysninger som muligt. Baseret på effektdataene forbedrer vi vores chaufføruddannelse, som vi leverer både internt og i samarbejde med Toyota," siger Valkeamäki. I_Site administrerer også chaufførernes adgangsrettigheder, så hver gaffeltruck kun kan bruges af de chauffører, der er tildelt den.

Gradvis overgang til nye teknologier


Med de seneste flådeopgraderinger blev to nye elektriske gaffeltruck tilføjet til gaffeltruckflåden. Den ene er udstyret med gafler og den anden med en rulleklemme. Dette gør dem ideelle til håndtering af Adaras produktsortiment.

"Vi valgte de elektriske gaffeltruck til opgaver, hvor mængden af kørsel ikke kræver, at gaffeltrucken oplades under vagten," siger Valkeamäki.

Inden for et år har de nye maskiner allerede bevist deres værdi for pengene. "Elektriske maskiner er mere behagelige at køre end motordrevne gaffeltrucks, og alligevel gør de præcis, hvad de skal," siger Valkeamäki.

Hos Adara er skiftet fra diesel til elektrisk, nærmere bestemt lithium-ion batteridrevne maskiner, i gang. Efterhånden som vi får erfaring, bevæger vi os mod nye teknologier, trin for trin. "Næste gang vi opgraderer maskinerne, om knap fem år, tror jeg, at alle vores gaffeltruck vil være udstyret med lithium-ion-teknologi," siger Valkeamäki.

Udforsk I_Site Explorer
Indholdsbiblioteket giver adgang til viden om truck, materialehåndtering og logistikløsninger på alle enheder

Din kilde til viden om materialehåndtering

Få viden om gaffeltruck, automation, energiløsninger og meget mere i vores indholdsbibliotek. Filtrene vil hjælpe dig med at finde præcis det indhold du er interesseret i, på en nem og hurtig måde. 

Gå til indholdsbiblioteket

Manager kigger på I_Site på iPad

I_Site flådestyring

I_Site opkobler din flåde, indsamler data og giver dig et overblik over aktuelle hændelser, og du får besked om, hvordan du kan optimere din virksomhedsdrift.

Læs mere

Har du spørgsmål om litium-ion?

Gå ind på vores side med ofte stillede spørgsmål om litium-ion, hvor vi besvarer dine spørgsmål om litium-ion-teknologi.

Læs mere

Toyotas lejeløsninger

Lej en truck

Fra 1 dag til 8 år – vores lejeløsninger er fleksible, altid tilgængelige og altid konkurrencedygtige. 

Læs mere

Fjern alle