Toyota Lean Academy hjælper Signify med lean-ledelse

Signify, tidligere kendt som Philips Lighting, er en ny virksomhed med en helt ny identitet. Signify er globalt førende inden for belysning til professionelle og forbrugere samt IoT-belysning: forbundne belysningssystemer og databaserede tjenester giver værdi til kunderne og påvirker livet i boliger, bygninger og på pladser. Med mange fabrikker verden over giver det forskellige udfordringer og muligheder.

 

 Fakta & tal om Signify

  • Virksomhed: Signify
  • Placering: 40 fabrikker over hele verden
  • Industri: Produktion af lamper og belysningsarmaturer til haver, gader, butikker, stadioner, teatre osv.
  • Proces: Stort produktmix og høj volumen. Det kræver mange processer at fremstille lamper fra start til slut.

Lean-niveau: avanceret

Signify har arbejdet med lean i adskillige år, og arbejdsgangene foregår på et avanceret lean-niveau. Og da lean ikke er nyt for dem, startede deres lean-proces ikke på begynder-niveau. Virksomheden anvendte allerede lean som et værktøj til at involvere alle ansatte fra ledelsen til fabriksarbejderne i forandringsprocessen. De ansatte, som deltog i lean-undervisningen, havde høje forventninger og ønskede at blive udfordret, med en forventning om, at lean-rådgiverne kunne løfte deres viden om lean til et højere niveau.

Potentialet fundet på Signifys fabrikker vedrørte kvalitet, omkostninger, lager, omkostningsmål og produktivitetmål samt arbejde i skiftende omgivelser med mere. Derfor var det ikke virksomhedens hensigt udelukkende at fokusere på lean-værktøjer, men også på ledelse og administration for at opnå en merværdi for medarbejderne.

 

Mød vores internationale team

Skræddersyet lean-træning

"Vores første besøg hos Toyota var mere engagerende og gav et større udbytte sammenlignet med tidligere lean-undervisning, som vi havde deltaget i," siger Jan Verwerft, Lean Master hos Signify. Dette medførte beslutningen om at starte 'undervisning i fabriksledelse' for ledere og fabrikschefer. "Gemba hos Toyota giver størst udbytte, og endvidere kunne vi tilpasse vores forløb specifikt i forhold til vores ønsker: vejledning i coanching og daglig ledelse."

Kilden til lean

Den største forskel mellem Toyota og andre, der tilbyder rådgivning om lean, er at Toyota rent faktisk er kilden til lean. Det er blevet implementeret i hele virksomheden og i dens processer, og lean-rådgiverne har selv gennemgået en udvikling på forskellige fabrikker og i datterselskaberne.

Derfor opsøgte Signify kilden til lean og TPS i forbindelse med undervisningen, og kunne således opleve dette med egne øjne (genchi genbutsu). "Vi brugte halvdelen af tiden på fabriksgulvet, så vi kunne opleve lean og TPS-værktøjerne og kulturen i praksis i stedet for at lave teoretiske øvelser," udtaler Lars van der Meulen, Plant & Site Manager hos Signify.

På Toyota Lean Academy medtages alle kundernes behov, og undervisningsforløbet tilpasses herefter. Lean-rådgiverne undersøger den aktuelle situation og sætter en agenda med den rigtige tilgang, som er praktisk og pragmatisk.

Signifys lean-forløb

Signify udviklede deres lean-forløb sammen med lean-rådgiverne fra Toyota. Således kan kunderne, som supplement til standard undervisningsmodulerne, danne et forløb i forhold til deres egne specifikke behov. Undervisningsindholdet blev tilpasset Signifys behov og gik dybere ind i følgende emner, med løbende opdatering af forløbet undervejs:

• Ledelse: hvad er lederens rolle i forbindelse med daglig ledelse og problemløsning
• Kvalitetsstyring og problemløsning
• Standardisering: procedurer for specifikke situationer
• Kaizen events: undervisning af deltagere, mere viden om lean-værktøjer
• Eliminering af spild affald og forbedrede flow
• Ledelse af forandringer: visualisering af ændringerne på fabriksgulvet
• Weak Point Management: praktisk tilgang til at finde årsagen til et problem

 

Ønsker tilbud på lean-træning

Signifys lean-træningsprogram

Der blev planlagt i alt seks undervisningsforløb med 15 deltagere fra forskellige Signify fabrikker verden over, der deltog i alle forløb. Undervisningen fandt sted på Toyota Material Handlings fabrikker i Ancenis (Frankrig), Bologna (Italien) og Columbus, Indiana (USA). Blandt deltagerne var fabriksledere, kvalitetschefer, driftsledere, produktionsledere og personer med ansvar for lean-implementering på fabrikkerne.
Implementering af lean på en virksomhed kan være en vanskelig proces, der kræver meget af ledelsen for at motivere alle medarbejdere. Så efter eget ønske har Signify derfor arbejdet yderligere med Toyota Lean Academy teamet, specifikt om udvikling af lean-ledelse. De ønskede mere viden om gruppelederens rolle og de nødvendige kompetencer. Formålet var at undervise deres ledere (fabriksledere fra forskellige fabrikker) i at implementere lean direkte på nogle af Signifys fabrikker, men også at anvende det på centralt og selv på globalt plan gennem implementering i deres hoshin.

Ønsker du at sammensætte dit eget lean-træningsprogram?

Vil du også gerne have lean-undervisning, der går ud over basis-begreberne? Har du lignende behov på din virksomhed? Læs mere om Lean-undervisning, og udfyld kontaktformularen for at få mere at vide om specialtilpasset undervisning. Du kan også se vores kommende undervisningsforløb i Undervisningskalenderen.


      

EcoVadis Guld til Toyota

Vi er blevet vurderet blandt de 3% bedste i verden inden for ”Miljø”, ”Medarbejdere og menneskerettigheder”, ”Etik” og ”Bæredygtigt Indkøb”.

Læs mere

Finansiering af truck

Finansiering af dine truck

Skræddersyede koncepter på leje, finansiel leasing og operationel leasing sparer omkostninger og reducerer kapitalbehovet.

Læs mere

Førerløse AGV truck

Du kan tilføre dine arbejdsprocesser mere værdi, samtidig med at du sparer lønomkostninger og minimerer skader på truck, reoler og gods.

Læs mere

Fokus på sikkerhed

Sikkerhed er altid i højsædet hos Toyota. Vores fokus er på førerens sikkerhed i trucken og der hvor truckene kører. Alt skal sikres mod ulykker.

Læs mere

Fjern alle