Toyotas li-ion-teknologi strømliner dag til dag levering

Logistikgiganten Hermes Fulfilment GmbH benytter sig af Toyotas litium-ion-batterisystem og I_Site-teknologi til at optimere effektivitet, energiforbrug og medarbejdernes sikkerhed i de kritiske lagerområder.

Fakta

Om Hermes Fulfilment GmbH

Hermes Fulfilment GmbHs center i Ohrdruf i Thüringen er en af seks Hermes-afdelinger i Tyskland. Virksomhedens hovedsæde er placeret i Hamborg. Centret i Ohrdruf beskæftiger 370 fastansatte medarbejdere, der sikrer en strømlinet intralogistikproceskæde. Forskellige varer fra 14 lande i Europa, herunder små elektroniske apparater (f.eks. smartphones), tilbehør til hjemmet samt større emner med en vægt på op til 31,5 kg, opbevares, plukkes og sendes ud til levering. Endvidere har centret en returafdeling, hvor returnerede varer aflæsses og vurderes og om nødvendigt repareres på et stort værksted.

Opfylder kundernes forventninger

For at arbejdet kan køre problemfrit og effektivt, skal de enkelte sektioner i logistikcentret arbejde tæt sammen. "Alle processer på stedet skal koordineres med hinanden, ellers kan vi have svært ved at klare spidsbelastninger som f.eks. op til jul,” fortæller Ronald Ganther, Head of Inbound, Hermes Fulfilment.

I de sidste to år har centret tilbudt endnu kortere leveringstider. Ganther fortsætter: “For at kunne leve op til vores løfte om levering næste dag, plukker vores medarbejdere i to skift, hvilket betyder, at vores maskiner arbejder dobbelt så hårdt og i længere perioder.”

Truckene anvendes ca. syv timer ad gangen, så det viste sig at være en udfordring at forsøge at anvende maskinerne i to på hinanden følgende skift (med den lavest mulige nedetid) med blysyrebatterier. Udskiftelige batterier var desuden uegnede, da de kræver tid og for meget opbevaringsplads.

“Vi stod over for en udfordring: Hvordan kan vi udnytte vores industritrucks så effektivt som muligt og stadig opfylde kundernes øgede behov?”

Der var behov for en fleksibel enhed med en ny type energi.

En effektiv batteriløsning, der sparer tid og penge

Toyota Material Handling leverede den perfekte løsning: Et innovativt batterisystem med litium-ion-teknologi og intelligent ladestyring. Det gav Hermes mulighed for at drage fordel af mere koordinerede ladecyklusser, længere tids anvendelse af enhederne og bidrog til at opnå mindre nedetid, hvilket viste sig at være afgørende for produktiviteten i spidsbelastningsperioder.

Alle nye enheder på stedet kører nu på litium-ion-teknologi, der har reduceret elektricitetsudgifterne, da batterierne kan oplades hurtigt i stille perioder (f.eks. frokostpauser). Skift af batterier hører fortiden til, der er ikke behov for opfyldning af vand, og effektiviteten er blevet betydeligt forbedret takket være overholdelse af ladecyklusserne. “Toyota beregner ladecyklusser efter vores behov. Medarbejderne bliver instrueret i, hvornår der skal oplades, så vi kan sikre, at enhedernes driftstider passer til skifteholdenes,” forklarer Ganther.

Hurtigere opladning kræver hurtigere ladestrøm. Dynamisk effektbegrænsning (DPL) sikrer, at en gruppe opladere ikke overskrider det maksimalt angivne strømforbrug, hvilket ellers kan forårsage strømspidser, når opladere kører samtidigt.

Dynamisk effektbegrænsning kræver ikke ekstra arbejde, da opladerne kommunikerer med hinanden via radio, så behovet for ekstra ledninger fjernes. Det er til enhver tid muligt at se batteristatus for alle enheder ved hjælp af Toyotas I_Site-flådestyring, der gør det muligt at overholde ladecyklusser, forlænge batteriets levetid og spare unødvendige omkostninger i forbindelse med større strømforbrug.

Se fordelene ved litium-ion

Anvendelse af I_Site-teknologien øger sikkerheden

Det avancerede I_Site-flådestyringssystem er også med til at øge sikkerheden på arbejdspladsen.

“For os er I_Site vejen til optimering: Vi kan f.eks. se, hvor der kan optræde kollisioner, og det gør, at vi kan træffe forholdsregler. Takket være Smart Access er det kun godkendte medarbejdere, der har adgang til truckene,” forklarer Ganther.

Den webbaserede app Smart Access sikrer, at alle førere modtager en individuel registreringschip til en bestemt enhed. I_Site kan desuden benyttes til at undervise medarbejderne i forsigtig håndtering af forskellige maskiner. Det øger sikkerheden og ansvarsbevidstheden.

Lær mere om I_Site-flådestyringssystemet

Du vil måske også syntes om

Lithium-Ion batterier fra Toyota

Nu tilbyder Toyota fuldt integrerede lithium-ion-batterier i alle truck, monteret i henhold til vores høje kvalitet og standarder.

Læs mere

Har du spørgsmål om litium-ion?

Gå ind på vores side med ofte stillede spørgsmål om litium-ion, hvor vi besvarer dine spørgsmål om litium-ion-teknologi.

Læs mere

Den optimale energiløsning

Vi har den optimale energiløsning til din virksomhed, fra forbrændingsmotorer til brændstofcelleteknologi.

Læs mere

Li-Ion og specialtruck

AMAB valgte Toyotas lithium-ion truck. Brugervenligheden var afgørende for valget.

Læs artikel

Fjern alle