Som både producent og løsningsudbyder søger vi efter muligheder, både i egne processer, og ikke mindst for at støtte vores kunders operationelle aktiviteter med henblik på at reducere det samlede operationelle klimaaftryk. Det gør vi ved at udnytte vores teknologibaserede portefølje og træffe bevidste valg i design og produktion: overvåge data, undgå spild, prioritering af effektiv energi- og emissionsstyring samt fokus på lavemissions-løsninger. Vi afstemmer vores miljømæssige rapportering med de Europæiske Standarder for Bæredygtighedsrapportering (ESRS): E1 Klimaforandringer, E2 Forurening, E3 Vand- og havressourcer, E4 Biodiversitet, E5 Ressourcebrug og cirkularitet.
‘We aim to be a leader on climate action, and act responsibly on other environmental issues’
Per Fyrenius,
Senior Vice President Corporate Development
Vi forbliver forpligtede til at føre an med klima initiativer. I oktober 2023 indsendte vi vores videnskabsbaserede mål til SBTi til godkendelse, hvilket hjalp os til at fastlægge vores organisations basisår for virksomhedens klimaaftryk og prioritere nøglefaktorer for dekarbonisering. Mens vi venter på godkendelse fra SBTi, planlægger vi, så vi sikrer, at vi har de nødvendige ressourcer til at accelerere reduktionen af udledningen og nå disse mål.
Arbejdet hen imod net zero
Med udgangspunkt i disse data tæller vi ned til net-zero. Vores nuværende mål om at nå net-zero på tværs af alle tre scopes er sat til 2050. Vores opdaterede mål vil blive offentliggjort i 2024 efter godkendelse fra SBTi.
Mobilisering af vores værdikæde ved brug af EcoVadis-platformen
Miljø er et af de fire områder, som EcoVadis bedømmer os på – og området, hvor vi modtager den højeste ’fremragende’ bedømmelse på 90%.
Parallelt hermed fortsætter vi med at engagere kunder, leverandører, medarbejdere og samfundet som helhed for at fremskynde dekarboniseringen. Siden vores tidligere rapport har vi inviteret partnere til EcoVadis-platformen for at øge ESG-gennemsigtigheden. Desuden har over 200 leverandører delt deres Carbon Maturity rating med os på EcoVadis-platformen.
Certificerede ISO 14001 miljøledelsesprocedurer er implementeret i alle vores fabrikker og bliver indført i alle vores salgsselskaber. Det forventes ligeledes, at alle større leverandører er ISO 14001-certificerede, og de kræves at underskrive vores Code of Conduct for leverandører, som fastsætter specifikke krav om forureningskontrol fra vores leverandører. EcoVadis-vurderingen, som vi udruller til alle vores leverandører, vil også gøre det muligt for os at håndtere upstream risici.
I henhold til EU's REACH-forordning har virksomheder pligt til at informere kunder om alle de produkter, der indeholder et stof af meget høj bekymring (SVHC). Vi opdaterer vores REACH-brev på vores hjemmeside årligt for at sikre, at vores kunder har adgang til disse data.
Som producent af gaffeltruck betragter vores interessenter det som usandsynligt, at vores egne operationer har en væsentlig indvirkning på vand- og marine ressourcer. Ikke desto mindre er data om vandudtræk tilgængelige på tværs af vores europæiske netværk, og vores fabrikker er hovedsageligt samlefabrikker med begrænset vandudtag. Hvis der er væsentlige påvirkninger i hele vores værdikæde, er de sandsynligvis at finde i upstream aktiviteterne i værdikæden.
Som en del af Toyota Industries Corporation (TICO) er vi også bedømt til A- i CDP's spørgeskema om vandsikkerhed (Carbon Disclosure Project - det globale oplysningssystem for virksomheders miljøpræstation).
Læs om E3 – Vand- og marine ressourcer i vores bæredygtighedsrapport >>
Som producent af gaffeltruck betragter vores interessenter det som usandsynligt, at vores drift har en væsentlig indvirkning på den lokale biodiversitet, men vi vil gennemføre en risikovurdering på europæisk niveau for at bekræfte dette. I vores branche er indvirkningerne på biodiversiteten mere koncentrerede upstream i forsyningskæden, derfor er biodiversitet integreret i vores Code of Conduct for leverandører.
Innovation af cirkulære forretningsmodeller er en måde at forblive konkurrencedygtig på og adressere bæredygtighedsudfordringer. Som en hjørnesten i EU's Green Deal ser vi en betydelig ændring i EU-lovgivningen vedrørende dette område. Vi arbejder aktivt med eksperter for at udvikle et risikooverblik og en køreplan for cirkularitet og forventer at se løbende forbedringer på tværs af vores værdikæde.
Zero muda: materialer regenereres
Vi istandsætter og genanvender allerede omtrent 60% af vores returflåde fra udlejning til et andet liv som brugte trucks, der sælges direkte til vores kunder, håndteret direkte af vores marketing- og salgsselskaber. Yderligere 30% genanvendes gennem ikke-direkte kunder, dvs. uafhængige distributører eller forhandlere.
Cirkulær udlejning & serviceinnovation
Vores kapacitet til renovering udvides løbende i hele vores europæiske netværk, og cirka 40% af maskiner, der genbruges til et sekundært liv fra direkte kunder, reintegreres i vores lejeordninger. Dette understøtter kundens applikationer og optimerer ressourceanvendelsen, særligt under kundens spidsbelastningsperioder.
Service er også en integreret del af vores tilgang til at maksimere levetiden for vores truck. For at minimere affald og forbedre cirkulariteten ønsker vi at øge disse tal ved at køre interne programmer fokuseret på at identificere muligheder for første og andet liv for truck og batterier.
Læs om E5 – Ressourceanvendelse og cirkularitet i vores bæredygtighedsrapport >>