"G'et" i ESRS-oplysningskravene står for kontrolleret og transparent virksomhedsledelse. Standarden specificerer krav til detaljeret virksomhedsrapportering om emner såsom virksomhedsværdier og ledelses- og kontrolprocesser.
‘We aim to build an ethical business culture across our value chain, that’s why we focus on policies, processes and KPI’s’
Lars Hägerborg
CFO, Toyota Material Handling Europe
Vores Compliance-udvalg har ansvaret for at overvåge spørgsmål om juridisk compliance - inklusiv vores tilgang til bekæmpelse af bestikkelse og korruption samt overholdelse af konkurrencelovgivning.
Vi har etableret politikker og retningslinjer for at sætte interne standarder, som fører til en harmoniseret arbejdsmåde. Politikkerne er obligatoriske, mens retningslinjer giver plads til, at lokale enheder kan implementere dem.
Vores leverandører har fulgt os på vores ESG-rejse i mange år. Vi har bedt dem om at blive ISO14001-certificerede, da dette sikrer overensstemmelse med miljølovgivningen og kræver politikker fra leverandørerne til at reducere deres miljøpåvirkning. Som et resultat af dette engagement er 98% af vores direkte materialeleverandører med en årlig købsværdi på over €100.000 allerede certificerede.
Vi har også opstillet et sæt kriterier baseret på EcoVadis-metoden, som leverandørerne skal overholde. Vi har også særligt fokus på medarbejdere, der arbejder direkte med leverandører - medarbejderne får specifik træning i ansvarligt indkøb.
EcoVadis tilbyder et globalt netværk til vurdering af virksomheders bæredygtighed - bestående af over 150.000 virksomheder fra mere end 160 lande på tværs af mere end 200 brancher. Onlineplatformen giver multinationale selskaber adgang til vurderinger af deres udvalgte leverandører.
Som europæisk organisation bruger vi EcoVadis til at styre vores bæredygtighedsresultater. Vi har fået en rating på over 70 ud af 100 for vores tilgang til både forretningsetik og ansvarlige indkøb.
Ifølge vores seneste Materialitetsmatrix blev fem relevante emner betragtet som væsentlige og derfor inkluderet i vores bæredygtighedsrapporteringsprocesser: ‘Governance’, ‘Compliance’, ‘Bribery & Corruption’, ‘Risk Management’ og ‘Responsible Purchasing’.
Efter en ny dobbelt materialitetsvurdering (DMA) - med fokus på, hvilke områder der vil have den største indvirkning på Toyota Material Handling Europe - identificerede vi 2 væsentlige emner: Virksomhedskultur og Forebyggelse og afsløring, herunder uddannelse og hændelser.
En dobbelt materialitetsvurdering (DMA) er en afgørende komponent for, at virksomheder kan tilpasse sig EU's direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD). Virksomheder skal ikke kun overveje, hvordan deres aktiviteter påvirker mennesker og miljø på tværs af værdikæden, men også forudse, hvordan bæredygtighedsspørgsmål kan påvirke virksomheden økonomisk. DMA-resultaterne giver strategisk retning, og vi vil gennemgå og justere de tilknyttede mål hvert år for at afspejle vores stadigt skiftende væsentlige spørgsmål og for at sikre overensstemmelse med CSRD.
ESG-udvalget blev etableret i november 2023 og er siden blevet en integreret drivkraft i vores overgang mod en mere bæredygtig virksomhed. For at sikre forankring af Toyotas bæredygtighedsprioriteter i hele organisationen mødes udvalget hver måned, følger udviklingen af vores ESG-mål og fremsætter anbefalinger til Executive Management Teamet for at understøtte fremskridt.
ESG-udvalget består af direktører, der rapporterer til forskellige medlemmer af Executive Management Team og informerer dem om en række emner, herunder netto nul og cirkulær økonomi, mangfoldighed, sundhed og sikkerhed, medarbejdertilfredshed og EcoVadis-vurderinger . Udvalget leder også et projekt, der skal udforme risikostyring og interne kontrolsystemer til fremtidig lovgivning om bæredygtighed og krav til rapportering. Udvalget repræsenterer vigtige interne og eksterne interessenter og taler på deres vegne for at sikre, at deres prioriteter adresseres og integreres i vores virksomheds bæredygtighedsstrategi.
Code of Conduct er vores grundlæggende kompas, som indeholder vejledning og et sæt bindende regler om etisk adfærd for alle medarbejdere. Dokumentet omfatter regler, der dækker emner som diskrimination og menneskerettigheder, og tilbyder vejledning vedrørende brugen af virksomhedens aktiver, insiderhandel, overholdelse af lokal lovgivning og miljøbevarelse.
Alle medarbejdere bliver uddannet i vores Code of Conduct to gange om året, og regelmæssige opdateringer og halvårlige kurser sikrer, at medarbejderne er opmærksomme på eventuelle ændringer eller tilpasninger.
Vores Code of Conduct-helpline er en tredjepartsplatform, der er tilgængelig for alle medarbejdere, leverandører og kunder, som ønsker at fremføre bekymringer. Tilgængelig døgnet rundt, alle dage, kan den tilgås via telefon eller via websiden for at rejse eventuelle bekymringer. Forvaltet af vores chef for juridisk rådgivning, kan du også anmode om at få assistance fra en uafhængig tredjepart, hvis anonymitet foretrækkes.
Mere info om whistleblowing & anti-repressalier procedurer >>
Læs mere om G1. Virksomhedsetik i vores bæredygtighedsrapport >>