Lean transformation

Der findes mange lean projekter, som begynder med en meget optimistisk virksomheds case, men ender med utilfredsstillende resultater og megen tvivl. Det er ikke omkostningerne ved et mislykket lean projekt, som er det største tab, men derimod den mistede troværdighed og tillid i organisationen.

Vores transformations programmer er beregnet på organisationer med behov for udvikling og realisering af en samlet lean køreplan med anbefalinger om forbedret workflow og ledelsesstruktur, kombineret med undervisning og bistand af medarbejdere i implementeringsprocessen. Vores transformations program er typisk en kombination af vores samlede tilbud, bedømmelse, Jishuken, Academy programmet og undervisningsforløb. Forskellen i forhold til et standard undervisningsforløb er, at Lean transformation fokuserer mere på processerne og tilstræber en dybere ændring af ledelses  og styringsstrukturen på jeres virksomhed. Her vil vi sandsynligvis køre flere jishuken forløb kombineret med lean rådgivning og  undervisning.

Hos Toyota tror vi på, at der kun findes en vej til virkelig at ændre en kultur og implementere lean. Og det er, at ledelsen hele tiden viser vejen i organisationen, dagligt på ’gulvet’. Vigtigheden af at inddrage processerne på gulvet relaterer til en af Toyota Way værdierne, Genchi Genbutsu. Genchi genbutsu betyder at gå til kilden og se. Denne filosofi fremmer hensigtsmæssig adfærd såsom teamwork, en fakta baseret tilgang, procestilgang osv. Det, at ledelsen er nede på gulvet og anvender Genchi Genbutsu tilgangen, engagerer og motiverer medarbejderne, hvilket er den ultimative succesfaktor i forbindelse med lean transformation.

Vores lean transformations programmer tager højde for dette ved at medtage hele organisationen fra top til bund i forbindelse med transformationen for at undgå fiasko. I en lean transformation etablerer vi en ledende organisation kaldet en styrekomite for at sikre, at implementeringen hele tiden overvåges nøje. Styrekomiteen består af et medlem af topledelsen hos kunden, en erfaren TLA rådgiver, en kundeprojektleder, en TLA projektleder og yderligere personer efter kundens valg.

Dette resulterer i en holistisk tilgang til en komplet lean transformation, hvilket medfører en komplet bedømmelse, planlægning og udvikling af lean transformationen gennem rådgivning, undervisning og dynamiske effekter, projekt  og procesopstart osv. Alt sammen nødvendigt for at opnå de aftalte Toyota benchmark målsætninger:

  • Undervisning og erkendelse
  • Bedømmelse og planlægning
  • Kaizen
  • Forbedring og standardisering
  • Yokoten
  • Bæredygtighed

Denne transformation organiseres på basis af en implementeringsstruktur i flere faser. Hver fase udvikles og planlægges alt efter de konstaterede muligheder samt i relation til de behov, der blev konstateret ved lean bedømmelsen.

  • Mulige besøg på vores fabrikker
  • Erkendelsesundervisning for topledelsen
  • Lean undervisning og  bedømmelse indeholdt i transformationsprocessen
  • Styrekomiteer og efterfølgende møder

Dette kræver tæt samarbejde for at opnå ændringen og de ønskede mål, stabilt og pålideligt.

Implementeringen varer i gennemsnit 12 24 måneder på jeres virksomhed, hvoraf ca. 100 dage bruges sammen med Toyota lean rådgivere.

Hvis I ønsker mere information om dette modul, eller at kontakte en af lean eksperterne, bedes I udfylde formularen nedenfor, hvorefter vi svarer hurtigst muligt.

Tilbage til Toyota Lean Academy

Ønsker du rådgivning?

Se vores privatlivspolitik for mere information. 

 

Fjern alle