Kuehne + Nagel Logistics bruger I_Site Explorer til at styre deres flåde

Kuehne + Nagel Logistics, en af verdens ledende logistikvirksomheder, har brugt I_Site Explorer i årevis. Flådestyringssystemet fra Toyota giver dem et stort datagrundlag, som kan analyseres og det skaber gode muligheder for at forbedre driften.

Om Kuehne + Nagel Logistics

Med mere end 80.000 medarbejdere fordelt på næsten 1.300 lokationer i over 100 lande, er Kuehne+Nagel koncernen en af verdens ledende logistikvirksomheder. Deres stærke markedsposition ligger indenfor sølogistik, luftlogistik, vejlogistik og kontraktlogistik med et stort fokus på integrerede logistikløsninger.

Contract Logistics Kontich, som er en del af Kuehne + Nagel koncernen, håndterer branchespecifikke lager- og distributionsbehov. De opmagasinerer tørre fødevarer, drikkevarer og detailretur, og leverer varer til en af de største beligiske detailhandlere. Omkring 170 lejetruck bidrager til at få produkter fra fabrik til hylde og tilbage igen. For at styre forsyningskæden fra start til slut på den mest omkostningseffektive og produktive måde, har de gjort brug af I_Site fra Toyota med Explorer pakken siden 2017.

Fakta & tal:

Øjeblikkelig adgang til vigtige flådedata gennem I_Site portalen

I_Site Explorer portalen er designet til at hjælpe dig med, at identificere den mest effektive anvendelse af dine truck. Al indsamlet data bliver præsenteret i et let tilgængeligt og visuelt format og er relevant for et eller flere områder af din flådestyring.

“Vores aktiviteter fluktuerer og varierer henover året, endda ugentligt," udtaler Dominique Boesmans. Hun er Contract Logistics Manager hos Kuehne + Nagel Logistics Kontich. “Vi bruger de informationer vi får fra I_Site systemet til at sikre at vi udnytter alle vores truck proportionalt og optimalt.”

Veerle Verbeke, Facility Manager, forklarer yderligere, at I_Site gør det muligt at tilknytte specifikke truckførere til specifikke truck. På den måde har de et overblik over alle førere og truck i løbet af dagen.

Øg sikkerhedsbevidstheden ved hjælp af effektstyring

Systemet giver også mulighed for at monitorere de kollisioner, operatørerne forårsager.

Kenneth Hansen, Contract Logistics QSHE Expert, tilføjer: “Vi udarbejder en månedlig rapport over top 10 registerede kollisioner på vores lagre. På baggrund af det kan vi hevnde os til vores medarbejdere og finde frem til årsagen til disse kollisioner."

Ved at trække på og analysere data kan Logistics Kontich løbende evaluere stødværdierne og grænseværdierne og justere dem i overensstemmelse med deres lager- og driftsspecifikationer. 

Kenneth siger: “Ved at gøre dette forpligter vi os til at skabe en sikkerhedsabevidsthed blandt vores medarbejdere."

Fra et sikkerhedsperspektiv lader I_Site dig oprette flere forskellige førerprofiler. Logistics Kontich benytter denne mulighed for at skelne mellem interne og eksterne førere. Derudover kan visse indstillinger såsom kørehastighed eller acceleration tilpasses perfekt.

På denne lokation opdaterer de løbende deres sikkerhedskontrol baseret på de hændelser der sker på lageret. En sikkerhedskontrol er en tilpasset kontrol som udføres før trucken startes, hvilket forbedrer driftssikkerheden og sikkerheden på arbejdspladsen.

Spar omkostninger ved at optimere brugen af din truck og din batteristyring

Efterspørgsler på yderligere maskiner til at dække eksempelvis højsæsoner, bliver først krydstjekket på I_Site portalen, for at se om den nuværende flåde bliver udnyttet på den bedst mulige måde.

“For at give et eksempel,” siger Veerle Verbeke, “takket være I_Site analysen af brugen af vores truck, opdagede vi at brugen af bestemte truck ikke var ideel.” Denne handling resulterede i en optimering af flåden, som førte til langsigtede omkostningsbesparelser.

Et andet eksempel er den data som I_Site giver via batteristyringssystemet. Kuehne + Nagel Logistics Kontich fandt ud af at de havde for mange reservebatterier til rådighed. De var i stand til, at nedbringe antallet, takket være deres data, hvilket betyder deres batterirum nu kan reorganiseres.

Derudover har analyse af data afsløret, at visse førere loggede på flere truck om morgenen, bare for at tjekke batteristatus i starten af deres vagt, hvilket var spild af tid.

Insider-tips til at opnå maksimale resultater

Kenneth Hansen har nogle gode råd:

“Jeg vil klart anbefale I_Site til andre kollegaer i branchen, da det er et værktøj der rummer mange informationer, muligheder og funktionaliteter.”

Som han illustrerer, er værktøjet ikke blot målrettet drift eller faciliteter. Forebyggelsesrådgivere, kvalitetschefer og økonomiafdelinger vil også finde værktøjet meget nyttigt.

Som Kenneth siger, ved udgangen af måneden vil de nødvenidge data angående den kort- og langtidslejede flåde, ligeså vel som skadesrapportering, blive afleveret til regnskab med det samme.

“I_Site dashboardet er intuitivt, velstruktureret, brugervenligt og specielt dataeksporten forløber helt problemfrit," udtaler han.

Han kommer med endnu et godt tip til alle I_Site-brugere: “Forsøg at få det bedste ud af det. Eksperimenter med den data du har til rådighed, kig efter funktionaliteter og juster det løbende til dine og driftens behov. Jo mere du bruger det, jo flere fordele vil du opleve.”

Læs mere om I_Site flådestyring
Indholdsbiblioteket giver adgang til viden om truck, materialehåndtering og logistikløsninger på alle enheder

Din kilde til viden om materialehåndtering

Få viden om gaffeltruck, automation, energiløsninger og meget mere i vores indholdsbibliotek. Filtrene vil hjælpe dig med at finde præcis det indhold du er interesseret i, på en nem og hurtig måde. 

Gå til indholdsbiblioteket

Manager kigger på I_Site på iPad

I_Site flådestyring

I_Site opkobler din flåde, indsamler data og giver dig et overblik over aktuelle hændelser, og du får besked om, hvordan du kan optimere din virksomhedsdrift.

Læs mere

Har du spørgsmål om litium-ion?

Gå ind på vores side med ofte stillede spørgsmål om litium-ion, hvor vi besvarer dine spørgsmål om litium-ion-teknologi.

Læs mere

Automatisering af manuel gentagen pallehåndtering

Automatiseret lagertruck

Automatisering af manuel gentagen pallehåndtering baseret på en gennemprøvet serie af lagertruck.

Udvalg af automatiske lagertruck

Fjern alle