Op til 500.000 ordrer per måned plukkes af vores høj-niveau plukketruck hos Ecologistics

Logistikvirksomheden Ecologistics leverer opfyldningstjenester til sine e-handelskunder, hvilket betyder, at virksomheden er fuldt ud ansvarlig for vareopbevaring, modtagelse og håndtering af ordrer og distribution af varer til kunder på vegne af bestemte e-butikker. Siden 2020 har de stolet på Toyotas BT Optio høj-niveau plukketruck OME100H og BT Vector VNA-truck. 

Om Ecologistics

Ecologistics s.r.o. er en global tjenesteudbyder af e-handel på tværs af grænser, grundlagt i 2017 i Jeneč nær Prags lufthavn. Ecologistics s.r.o. startede med et lager på 8.000 m2 og er vokset kraftigt på kort tid. På kun to år udvidede virksomheden sin kapacitet næsten det firedobbelte, og driver i øjeblikket 50.000 m2 lagerareal i tre haller i Tjekkiet – beliggende i Jeneč, Dobrovíz, Chrášťany og Plzeň-Štěnovice – og 20 oversøiske lagre og distributionscentre, der fylder mere end 400 tusinde m2 globalt.

Fakta og tal

  • Virksomhed: ECOLOGISTICS s.r.o
  • Sted: Tjekkiet
  • Branche: Transport, logistik, forsyningskæde og lager
  • Anvendelse: Opbevaring og plukning, emballering og forsendelse af op til 500.000 e-shop ordrer om måneden
  • Løsning: 24 BT Optio OME100-ordreplukkere, 6 BT Vector VCE150A VNA-truck med leddelt chassis


Plukning af et bredt sortiment i højt tempo

Ecologistics s.r.o., et datterselskab af den kinesiske koncern Zongteng, den største kinesiske logistikudbyder med afdelinger på alle kontinenter, leverer opbevaring, plukning, emballering og distribution af forsendelser til kunder i primært kinesiske e-butikker, der sælger deres varer gennem Amazon, eBay og andre e-handelsplatforme. Roman Havelka, Operations Manager, beskriver virksomhedens logistiske baggrund samt de kriterier og krav, der afgjorde udvælgelsesprocessen til en så krævende operation, til fordel for Toyota:

"Materialehåndtering i gigantiske haller fyldt med et utroligt sortiment af flere hundrede tusinde genstande, hvis struktur er en levende og foranderlig organisme, er afhængig af maskiner, der kan levere. Det er her, Toyota BT Optio OME100H plukketruck (24 maskiner i alt) og BT Vector VCE150A er praktisk, i stand til at håndtere plukning selv på de højeste niveauer og i et hurtigt tempo, op til 500.000 ordrer pr. måned. Vi har vurderet BT Optio truckene som de optimale maskiner til sådan et bredt og alsidigt sortiment, i  forskellige størrelser og vægte, som vi opbevarer."

Brug af flådedata til den mest effektive ledelse af teamet

Udover at overvåge brugen af ​​flåden, holder Roman Havelka også konstant øje med den menneskelige faktor, hvorfor han løbende arbejder med data fra flådestyringssystemet I_Site fra Toyota:

"I_Site er en fremragende og fordelagtig løsning. Jeg gør brug af alle dens funktioner. Fra trafikstyring til batteriopladning, og takket være kollisionsstyring kender jeg til alle kollisioner, hvornår de opstod, og hvem der forårsagede dem. Hver chauffør logger ind med sin egen kode. Jeg har brugt funktionen til at bremse maskinen ved kraftigere påvirkninger, hvilket har været med til at eliminere de værste forseelser, men jeg bliver nødt til at aktivere den igen, for antallet af ulykker stiger igen. Det bliver sværere og sværere at overtale chauffører til at følge reglerne og få dem til at se, at korrekt adfærd er til gavn for menneske og maskine. De er ikke klar over, at I_Site og serviceteknikeren er i stand til at logge årsagerne eller uheldene. Øjeblikkelig information er guld værd for mig."

Både med hensyn til mennesker og udstyr til materialehåndtering, tipper vægten til fordel for Toyota

"Vi har successivt udsendt flere udbud på udstyr til individuelle haller. Toyota kunne vinde i hver eneste af dem.

Toyota er den ideelle partner: Når der var problemer, var vi i stand til at løse dem sammen. At tildele en dedikeret tekniker, der næsten arbejder som en fastansat og er i nærheden, reducerer reaktionstiderne. Pålidelig og venlig service er endnu en brik i puslespillet, hvorfor Toyota altid har vundet kontrakten i sidste ende. De tre andre mest seriøse konkurrenter kommer ikke i nærheden af ​​at matche deres præstationsniveauer."

"For mig er Toyota først og fremmest dets folk og deres personlige tilgang, ikke teknologien, selvom den er smart og af høj kvalitet," forklarer Roman Havelka. “Kvaliteten af ​​serviceteknikeren Patrik Hradskýs arbejde og salgsrepræsentanten Pavel Pours personlige interesse viser niveauet af god kundepleje for mig. Det er her Toyota lige nu ligger nummer et. Det handler om mere end blot at fakturere kunden. Toyota selv ønsker at blive ved med at blive bedre. Kundeplejen og interessen slutter ikke ved de solgte truck. Dette er essentielt for mig og en integreret del af Toyota Way," slutter Roman Havelka.

Udforsk vores plukketruck
Indholdsbiblioteket giver adgang til viden om truck, materialehåndtering og logistikløsninger på alle enheder

Din kilde til viden om materialehåndtering

Få viden om gaffeltruck, automation, energiløsninger og meget mere i vores indholdsbibliotek. Filtrene vil hjælpe dig med at finde præcis det indhold du er interesseret i, på en nem og hurtig måde. 

Gå til indholdsbiblioteket

Manager kigger på I_Site på iPad

I_Site flådestyring

I_Site opkobler din flåde, indsamler data og giver dig et overblik over aktuelle hændelser, og du får besked om, hvordan du kan optimere din virksomhedsdrift.

Læs mere

elektrisk gaffeltruck

Elektriske gaffeltruck

De er perfekte til tung last og findes i mange forskellige størrelser der passer til forskellige opgaver.

Læs mere

AGV'er frigør Envases' medarbejdere til mere værdiskabende arbejde

AGV'er frigør medarbejdere

De nye AGV'er frigør Envases' medarbejdere til mere værdiskabende arbejde. Dermed har Envases taget hul på en rejse mod mere automatisering.

Læs artiklen

Fjern alle