Toyota Radioshuttle har optimeret pladsudnyttelsen hos Zgonc

Detailvirksomheden, Zgonc, ønskede at optimere deres tilgængelige lagerplads og kontaktede Toyota Material Handling der tilbød en løsning, som omfattede halvautomatiske shuttles og reoler. Dette gjorde det muligt for Zgonc at øge produktiviteten og sikkerheden, samt at reducere skader i forbindelse med oplagring af mere end 4.000 paller.

Om Zgonc Handel GmbH

Virksomheden er specialiseret i redskaber og udstyr inden for have og byggeri, og blev etableret i 1957. Den har et netværk af 17 store filialer med komplette varehuse, plus 16 mindre butikker. I 2019 planlagde Zgonc en lagerudvidelse på 3.500 m² i Hagenbrunn (tæt på Wien) efter tilføjelsen af de 16 butikker i 2012. Alle butikker skal kunne levere inden for maksimalt to arbejdsdage, hvilket gælder alle 14.000 artikler i sortimentet.

Fakta og tal om Zgonc 

  • Virksomhed: Zgonc Handel GmbH
  • Sted: Hagenbrunn, Østrig 
  • Branche: Detailhandel
  • Behov: Horisontal transport, stabling, ordreplukning, læsning og aflæsning
  • Produkter: 5 Toyota radioschuttles, schuttle reoler og 25 manuelle gaffeltruck

Optimeret pladsudnyttelse

Hvordan udnyttes et lille område maksimalt? I samarbejde med deres mangeårige partner Toyota Material Handling valgte Zgonc en løsning, som gjorde det muligt at udnytte den tilgængelige plads så optimalt som muligt. Beslutningen om at anskaffe Toyota Radioshuttles gjorde det muligt at opbevare yderligere 3.000 paller ud over det konventionelle reolsystem med plads til 1.470 paller.

Toyota Radioshuttles er fjernstyrede shuttles, som placeres i et shuttle reolsystem med gaffeltruck, hvor de klarer opgaven med et tryk på en knap. En af de store fordele er den optimerede pladsudnyttelse: op til 85 procent af volumen i hallen bruges nu som opbevaringsplads. Samtidig øger den semi-automatiske tilgang produktiviteten, da arbejdspresset på truckførerne er reduceret, hvilket gør det muligt at udnytte truck og førere mere effektivt. Samlet set medfører dette en reduktion af driftsomkostningerne. Endvidere medfører brugen af radioshuttles betydelig mindre kontakt mellem gaffeltruck og reoler, hvilket både reducerer beskadigelsen af lagerudstyret og af varerne. "Og for de ansatte er arbejdet helt sikkert blevet mindre stressende og mere sikkert," udtaler Wilhelm Breitseher, Sales Manager hos Zgonc.

Sikker og effektiv løsning

En anden udfordring var at kunne udnytte pladsen over læsseområdet. Salgschefen hos Zgonc forsøger altid at optimere, og han ønskede en effektiv udnyttelse af pladsen, i stedet for at området stod tomt. En mulighed var at udnytte pladsen til manuel oplagring, hvilket ville have krævet en adgang og yderligere sikkerhedsforanstaltninger.

I forbindelse med den endelige planlægning blev der valgt en anden løsning for dette område: en shuttle-løsning med fuld udnyttelse af pladsen over læsseområderne. Samtidig var sikkerhedsaspektet meget vigtigt for salgschefen, Wilhelm Breitseher. Radioshuttles er som standard udstyret med et person-beskyttelsessystem, der lever op til de højeste sikkerhedskrav. Via indbyggede sensorer kan en shuttle registrere personer og genstande, og den stopper, før den kommer i kontakt.

Få mere viden om vores lagerløsninger
Toyota lagertruck

Detailhandel

Vores produkter er nogle af markedets mest manøvredygtige i smalle gange, hvilket er en fordel, når der er mange kunder i butikken.

Læs mere

SAS Sikkerhedssystem

SAS Sikkerhedssystem

SAS systemet nedsætter automatisk risikoen for, at gaffeltrucken vælter til siden - årsagen til mere end 30 % af alle alvorlige ulykker med gaffeltrucks.

Læs mere

Smart trucks

Smart connected trucks

Læs mere om, hvordan opkoblede og intelligente truck kan hjælpe dig med at overvåge og styre driften på. 

Læs mere

Panasonic har automatiseret hele produktionsprocessen

Panasonic automatiserer

"Vi ser hele tiden på muligheder for at forbedre driften på vores lager. Vi har automatiseret hele produktionsprocessen."

Læs artiklen

Kontakt vores specialister

Kim Langhoff - Logistik konsulent Toyota Material Handling

Kim Langhoff

Consultant Automation & Logistics

Tlf: 23 84 74 04
Kontakt via email

Thomas Have

Consultant Automation & Logistics

Tlf: 20 27 75 03
Kontakt via email

Ønsker du rådgivning?

Jeg accepterer, at Toyota Material Handling gemmer og behandler mine oplysninger for at jeg kan modtage opfølgning på min anmodning.

Se vores privatlivspolitik for mere information. 

 

Fjern alle