De sociale ESRS-oplysningskrav – egen arbejdsstyrke, medarbejdere i værdikæden og berørte samfund – kræver, at virksomheder rapporterer om deres væsentlige påvirkninger, risici og muligheder i en social sammenhæng. Vi sigter mod at øge gennemsigtighed omkring vores sociale praksisser, politikker og tiltag.
‘We aim to demonstrate every day that people come first’
Peter Damberg,
Senior Vice President Human Resources
Vi investerer løbende i vores medarbejdere for at udvikle og vedligeholde deres professionelle kompetencer og personlige evner. Vi måler medarbejdertilfredsheden lokalt for at sikre deres trivsel.
Læs om vores seneste Great Place to Work certificering her >>
I 2023 vurderede EcoVadis vores transparens og rapportering omkring 'Arbejds- og Menneskerettigheder' til 77%. Dette placerer os blandt top 1% af mere end 100.000 business-to-business (B2B) virksomheder på verdensplan.
Når det kommer til vores 13.000+ medarbejdere i Europa, er deres sundhed, sikkerhed og velbefindende et fælles ansvar. Ledere skal opretholde et sikkert fysisk og psykisk miljø for at skabe høj trivsel. Medarbejderne er forpligtede til at følge sikkerhedsretningslinjerne og tage proaktive skridt for at sikre sikkerhed og trivsel for sig selv og deres kolleger.
Vi respekterer alle mennesker lige højt, omfavner forskelligheder og afspejler den globale natur af Toyota-familien og -værdierne. Gennem vores langsigtede partnerskab med EU-OSHA stræber vi efter at skabe en sikker og sund arbejdsplads for alle. I 2023 underskrev vores ledelse et nyt tilsagn om mangfoldighed, lighed og inklusion, hvor vi aktivt går ind for en arbejdskultur, der prioriterer mangfoldighed, inklusion og lige muligheder.
Læs om S1 - Vores arbejdsstyrke i vores bæredygtighedsrapport >>
‘I am proud of my company as we sharpened our focus on Diversity, Equity and Inclusion, but I humbly admit that this is a long road we are on and that requires persistence and patience.
Leaders and managers are important role models, but everyone in our company has a responsibility to contribute to the great workplace we want to create, together. Everyone’s effort matters.’
Maria Hagegård, Senior HR Project Manager
Over 80% af vores leverandører er placeret tæt på produktionsanlæggene, hvilket gør det muligt for os at støtte den lokale økonomi og reducere transportens indvirkning. Ikke desto mindre er mange andre leverandører placeret i forskellige lande, hvor medarbejdernes juridiske beskyttelse varierer.
Arbejdsforhold og menneskerettigheder i branchens værdikæde oplever udfordringer, som er vanskelige for ethvert firma at løse alene. Vi er i færd med at opbygge kapacitet til yderligere at øge opmærksomheden på dette område i fremtiden - når leverandører er blevet onboardet til EcoVadis-værktøjet, vil dets indbyggede risikokortlægningsværktøjer give os mulighed for at undersøge vores egne operationers arbejdsforhold og menneskerettigheder samt vores leverandørers. Dette vil give os et bedre overblik over, hvordan vores leverandører håndterer social trivsel i forhold til leverandører i andet led.
I overensstemmelse med vores Code of Conduct for leverandører sigter vi mod at drive forretning på en fair og ærlig måde og skabe en bæredygtig værdikæde – vi ønsker at blive den mest respekterede og betroede partner inden for materialehåndtering i Europa.
Læs om S2 - medarbejdere i værdikæden i vores bæredygtighedsrapport >>
Selvom vi har en omfattende leverandørbase, er over 80% af vores europæiske leverandører placeret i nærheden af vores produktionsanlæg.
Mere end tre fjerdedele af vores leverandører er baseret i Europa, men nogle er placeret andre steder, i lande hvor den juridiske beskyttelse stadig er svagere, og materielt berørte samfund ikke er dækket. Vi har opdateret vores Code of Conduct for Leverandører i 2023 for at adressere dette problem, i overensstemmelse med vores politik for Ansvarlige Indkøb.
En række EU-klima- og sociale lovgivninger – herunder forordningen om tvangsarbejde og arbejdsmarkedsdialog – kræver, at vi yderligere hæver vores kontrolniveau på disse områder. Vi ønsker at benytte denne mulighed til at skabe lige vilkår, da alle EU-virksomheder vil skulle adressere sådanne spørgsmål på en mere standardiseret måde.
Læs om S3 – Berørte samfund i vores bæredygtighedsrapport >>