Lithium-ion batteriløsninger fra Toyota

Der er flere mulige energiløsninger, når du vælger en elektrisk gaffeltruck. I de seneste år er lithium-ion batterier blevet en stadig mere populær energikilde. Lithium-ion batterier giver maksimal effekt hele tiden, uanset hvor meget ladning der er tilbage, til forskel fra blysyrebatterier hvor mindre ladning påvirker hastigheden og løftekapaciteten. Toyota har samlet tusindvis af lithium-ion batterier, der driver vores trucks i hele Europa og giver virksomheder en høj kvalitet og en sikker måde at drive deres materialehåndteringsudstyr på.

 

Energieffektivitet

Toyota BT Reach truck

Større energieffektivitet betyder lavere omkostninger og mindre udledning. Lithium-ion batterier giver mange effektivitetsfordele, fra ensartet strømforsyning til hurtigere opladning. At udnytte lithium-ion batterimulighederne til gaffeltrucks kan hjælpe dig til at opnå både dine kommercielle mål og målene for bæredygtighed.

Højere energitæthed

Et li-ion batteri anvender “lithiumsalt” som elektrolyt, og når det er blandet med andre kemiske elementer, forbedrer det ydelsen og holdbarheden. Fordelen i forhold til andre batterier er deres evne til at lagre en høj energitæthed på meget lidt plads. Toyota bruger NCA-celler (Lithium-nikkel-koboltaluminiumoxid). Det sikrer, at vores lithium-ion batterier kan indeholde mere energi i samme volumen – det er samme cellekemi, som anvendes i elbiler!

Toyota Lithium-ion batteri

Resultatet er, at Toyotas lithium-ion batterier kan holde til et højt antal opladninger, og de har elektroniske styreenheder, der sikrer deres pålidelighed og sikkerhed. Det betyder mindre energitab ved opladninger, en bedre udnyttelse af oplagret energi og evnen til altid at levere maksimal effekt.

Sænk dine udledninger

De celler, vi anvender til samlingen af lithium-ion batterier, kommer fra en stor OEM, der har de samme miljømæssige værdier som Toyota. Vi har forpligtet os til at hjælpe alle vores kunder med at inkorporere bæredygtighed i deres virksomheder. Vi vurderer, at et skift til lithium-ion batteriløsningen kan reducere dine Co2-udledninger med op til 20% hen over alle arbejdsområder.

Produktivitet

Fungerer dine gaffeltrucks så effektivt, som de burde? Vi kender omkostningerne og problemerne ved uplanlagt nedetid. Lithium-ion batterier er et fantastisk valg til at kunne holde dette på et minimum. De genererer mindre varme end de alternative effektmuligheder og forbedrer evnen til at levere stabil spænding uanset deres ladeniveau. Det giver en effektivitetsforbedring på op til 30% i forhold til traditionelle blysyrebatterier.

Vi arbejder altid på at forbedre vores teknologi og give endnu flere produktivitetsfordele. Praktiske tests med vores nye batteri med en kapacitet på 630Ah har indikeret, at en enkelt batteriopladning vil gøre det muligt for en Reflex at arbejde fuldt ud – med både løft og kørsel – i mere end et helt ottetimers skift, uden nogen som helst opladning.

 

 

Toyota Traigo 48 gaffeltruck

Endnu flere produktivitetsfordele

 • Lejlighedsvis opladning – batteriet kan genoplades når som helst og til et hvilket som helst niveau, uden at det påvirker dets levetid. Det gør opladningstider mere fleksible og sikrer, at trucken forbliver arbejdsklar ved behov.
 • Lynopladning – Et 25V lithium-ion batteri er fuldt opladet på kun 80 minutter, og der skal kun bruges 30 minutters opladning for at nå 50% batterikapacitet. Herudover kommer Toyotas smartladere som standard med dynamiske effektbegrænsninger (Dynamic Power Limitations - DPL), hvilket reducerer omfanget af spidsbehovet og dermed styrer dit generelle energiforbrug og omkostninger. Det betyder også, at størstedelen af effekten bliver sendt til den truck, der har størst behov, når der oplades flere gaffeltrucks.
 • Batterier, der holder lige så længe som din truck – Levetiden for lithium-ion batteriet svarer til levetiden for trucken uden behov for nye investeringer til vedligeholdelse af udstyret eller behov for endnu et sæt batterier.
 • Ingen opladningsrum – Lithium-ion ladere er lette, sikre og ergonomiske at anvende. De kan anbringes hvor som helst i virksomheden frem for at skulle være i et specifikt opladningsrum – og det frigør varehusplads, der kan anvendes til optimering af flow og maksimere effektiviteten af hele din drift.

Sikkerhed

Toyota plukketruck oplades

Sikkerhed og sundhed er væsentlige dele af enhver succesfuld gaffeltruckdrift – og det er grunden til, at vi tilbyder undervisning til operatører og lagerchefer. Sikkerhed for gaffeltruck går dog meget videre end til operatøren. Opladning af batterier og gaffeltrucks er ikke risikofri, hvilket er forventeligt med elektrisk udstyr. Som et selskab, der har sikkerhed og kvalitet som hjertesager, har vi taget sagen et skridt videre for at sikre, at vores lithium-ion batterier leverer en lang række sikkerhedsfordele.

Alle vores lithium-ion batterier anvender cylinderformede celler, der ikke berører hinanden. Det betyder, at hvis der er en sikkerhedsfare ved en celle, vil det ikke direkte påvirke cellerne ved siden af den. Cylinderceller er også hårdere at trænge igennem, hvilket kan ske, hvis batteriet rammes af truckens gafler. Faktisk er det ekstremt svært at beskadige en cylinderformet celle.

Toyota BT Levio

Sikkerhed i alle komponenter

Et lithium-ion batteri består af mange celler, der er samlet i et enkelt modul. Afhængigt af størrelsen på batteriet forbindes mange moduler i serier og danner et batterisystem. Hvert modul er forsynet med et sikkerhedssystem (BMS batteristyringssystem). Det fulde batterisystem har ligeledes et overordnet BMS, der kontrollerer batteriets samlede aktivitet (opladning / udgang).

Har du spørgsmål om lithium-ion batterier til gaffeltrucks? Se vores FAQ-side her>>

Tilpasningsevne

Toyota LWi 160

Uanset din virksomheds fokus og anvendelse af gaffeltrucks kan lithium-ion batterier tilbyde en større effektivitet og højere ydelse. De er velegnede til både varme og kolde omgivelser, og de udgør en fleksibel løsning til materialehåndtering.

Modulært design reducerer krav til vægt og service

Vidste du? Et 50Ah batteri leverer nok effekt til 70% af arbejdsopgaverne for en lille palleløfter – og det betyder, at en lithium-ion blok i fuld størrelse kan tilføre mere effekt, og vægt, end du har brug for. Toyotas batterier giver ikke dette problem. De fungerer efter et modulært princip, hvor de kombinerer det rette antal moduler for at levere den rette mængde effekt ude at tilføje unødvendige celler og vægt. Modulerne kan også udskiftes et ad gangen, og det betyder hurtigere og enklere service, og det kræver mindre lager.

Læs mere om Toyotas nye gennemgribende energidesign RED (Radical Energy Design)>>

Toyota BT Levio

Lithium-ion løsningerne fra Toyota, som vi selv samler, giver energibesparelse, nem service under drift og forbedret sikkerhed. Tabet af batterieffekt er minimal, og der er mulighed for lejlighedsvis opladning. Desuden taber lithium-ion batterier til forskel fra blysyrebatterier kun minimal ydelse, når de anvendes i køle-/frysehuse.

Kolde omgivelser

Vores standard Li-ion batterier er velegnede til kolde omgivelser og lavintensivt arbejde i køle-/frysehuse, når opladning kan foregå ved minimum + 5ºC, f.eks:

 • 2 t driftstid ved -30°C
 • 4 t driftstid ved -10°C

Køle-/frysehuse

Når gaffeltrucks anvendes i mere end 2 timer, eller hvis de skulle blive efterladt ubenyttede ved temperaturer ned til -30ºC, anbefaler vi opvarmede lithium-ion batterier, der giver mulighed for opladning i det afkølede område. Jo mindre truckene har behov for at komme ud for at blive opladet, jo færre problemer vil du opleve med kondensering. Herudover kan batterieffekten reduceres med 5-10% for altid at kunne sikre en optimal temperatur for udstyret.

Få indsigt om truck batterierne fra I_Site

Toyota I_Site flådestyring

Vores I_Site flådestyringssystem har en batteristyringsfunktion i I_Site Explorer pakken, der kan give dig nyttig viden om dine batterier samt forbedring af både omkostnings- og energieffektiviteten.

Lithium-ion batterierne giver nye muligheder for en mere fleksibel opladning. I modsætning til blysyrebatterialternativerne påvirkes lithium-ion batteriers forventede levetid ikke af, hvor ofte de oplades. Løbende opladning anbefales faktisk aktivt for at maksimere driftstiden i din virksomhed. Ved brug af I_Site Explorer er det muligt at holde øje med dine batteriers opladningsniveau og sørge for, at de altid er opladet til det optimale niveau. Opladning af en truck, mens den alligevel står stille, gør, at du kan anvende færre batterier og minimere risikoen for at blive udsat for uplanlagt nedetid.

Har du flere spørgsmål om lithium-ion batterier til gaffeltrucks? Se vores FAQ-side her>>

Kundehistorier om lithium-ion

 

 

“Toyota calculates charging cycles according to our needs;
employees are provided with training on when to charge,
so we can ensure that the operating times of the
devices are appropriate to the shift patterns.”

Ronald Ganther, Head of Inbound, Hermes Fulfilment

Læs hele historien >>

Vil du vide mere

Vi er sikre på, at vi har overbevist dig om at vælge lithium-ion batterier på din nye gaffeltruck, for fordelene er meget overbevisende! Vi vil gerne fremhæve nogle af vores modeller fra den brede vifte af elektriske trucks, som du måske kunne have lyst til at se nærmere på.

Toyota BT Levio LWI160

Kompakt, let og smidig

 • Meget energieffektiv
 • Let at manøvrere
 • Ideel til steder med lidt plads
 • Bygget omkring li-ion

Anbefalinger:

Toyota BT Levio LWI160 er en batteridrevet lagertruck, der er ideel til arbejde på steder med lidt plads såsom salgsområder i detailbutikker, forretninger og supermarkeder.

Toyota SWE/SPE stablere

Hurtig og let at manøvrere

 • Let at styre
 • Ideel til transport over lange distancer
 • Også versioner med fodgængerstyring
 • Kan leveres med li-ion

Anbefalinger:

Vores SWE/SPE serie af stablere dækker over mange forskellige modeller og funktioner, der kan passe til dine transportbehov.

Toyota Reach truck

Produktiv og komfortabel

 • Gennemprøvet innovation
 • Ergonomisk operatørkabine
 • Løftekapacitet op til 13 m
 • Med intelligente li-ion energipakker

Anbefalinger:

Vores serie af reachtrucks er omfattende, og de kan fungere på mange forskellige arbejdsområder: indendørs, udendørs og på steder med lidt plads.

Toyota Traigo 48 gaffeltruck

Effektive både ude og inde

 • Meget manøvredygtige
 • Fås i versioner med 3 & 4 hjul
 • Armlæn med fingerspidsstyring
 • Kan leveres med li-ion

Anbefalinger:

Traigo 48 modellerne er meget energieffektive, og de kommer med fremragende udsyn hele vejen rundt og høj ydelse for løft og kørsel.

Besøg vores online shop

Besøg vores online shop

Se yderligere produktinformation, funktioner og mulige tilkøb vedrørende vores gaffeltruck, såsom reachtruck, palletruck og andre plukketruck.

Har du spørgsmål om litium-ion?

Gå ind på vores side med ofte stillede spørgsmål om litium-ion, hvor vi besvarer dine spørgsmål om litium-ion-teknologi.

Den optimale energiløsning

Vi har den optimale energiløsning til din virksomhed, fra forbrændingsmotorer til brændstofcelleteknologi. Lær om vores energiløsninger til trucks.

Toyota truck

Vores produktserie

Tag et kig på vores komplette udvalg af gaffeltruck, inklusiv reachtruck, palletruck og plukketruck.

Fjern alle